Абонамент за бюлетин
Варненското софиянче от Шумен: Житие и страдание грешного Тодора
-10%

Варненското софиянче от Шумен: Житие и страдание грешного Тодора

ISBN: 9789547421936
Издател: Слънце
Издадена: 2013
Брой страници: 344
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 15.99 лв.
Цена: 14.39 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Българска литература, Биографична литература
Няма българин, който да не познава Тодор Колев - от сцената, от телевизионния и филмовия екран или концертния подиум. Неговата автобиография е една задъхана изповед за необикновен и изумително интересен житейски път. Книгата е заредена с необичайни случки и събития, със съкровени признания, любовни истории и залпове от смях. Пределно откровен, той не кокетира с читателите си, не се старае да им се хареса, а ги прави зрители и съучастници в голямото приключение на своя живот. Читателят остава с усещането, че общува с няколко души. С актьора, с шоумена, с певеца, с преподавателя от НАТФИЗ, с режисьора, с дипломата.

Толкова много същности, събрани в един творец. И за разлика от прочутия си герой от филма “Двойникът”, той няма братовчед, който да му върши “черната работа”, а е един за всичко. Ту тъжен, ту скептичен, ту гневен, ту засмян до уши, Тодор Колев не търси евтина популярност. Стремежът му е да покаже още една страна от неизчерпаемия си талант. Неговият път съвсем не е низ от успехи и признания. Минал е през какво ли не - разочарования и обиди, забрани и разследвания, през несъгласия и несполуки.

Книгата изобилства с присъствието на известни и не толкова известни творци и личности, с които Тодор Колев е живял и работил, с които си е пиел питието и поемал глътката отдих. С такива, които са му помагали да твори и такива, които са му пречели да се изявява. Човек, посветил се на толкова публична професия, не би могъл да просъществува без обкръжението около себе си. Въпреки че животът му не е само щастливо приключение, със своето активно отношение към него и със съзнанието за добре свършена работа, Тодор Колев успява да го превърне в очарователно и неповторимо тържество. И сега, когато “дъхът на тамяна”, който той често споменаваше, стана осезаем, всички търсим най-силните думи за да изразим почитта си към неговата невероятна дарба и харизматична личност. Той беше и си остава изключително явление в българския театър и кино, в шоуто и музиката. Запазената марка Тодор Колев.

Книги, подобни на "Варненското софиянче от Шумен: Житие и страдание грешного Тодора"

Дълг и чест. Дора Габе
-10%

Дълг и чест. Дора Габе

Женя Андреева

18.00 лв.
Балерината

Балерината

Гергана Михайлова

30.00 лв.
Смъртта на Бялата лисица
-10%

Смъртта на Бялата лисица

Анна Заркова

21.60 лв.
Ваклуш - албум

Ваклуш - албум

Ваклуш Толев

70.00 лв.
Едно знаме повече
-10%

Едно знаме повече

Лазар Лазаров

10.80 лв.

Други книги от Тодор Колев

Коментари за "Варненското софиянче от Шумен: Житие и страдание грешного Тодора"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах