Абонамент за бюлетин
Болница за безсмъртни създания

Болница за безсмъртни създания

ISBN: 9786192490317
Издател: КВЦ
Издадена: 2022
Брой страници: 408
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 22.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза, Фантастика, фентъзи
Динамичният сюжет се развива в днешни времена, когато безсмъртните видове (вампири, ликантропи, вещици, нимфи…) са изгубили способността си за мигновена регенерация и сега умират от травми и инфекции. Единственото място, където получават животоспасяваща медицинска помощ, е Болницата за безсмъртни създания в планината над София, България. Скрита от човешки очи и уши с нишки от магия, болницата е впечатляваща сграда, осигуряваща не само лечение, но работа и местоживеене за всеки в нужда.

Михаил Коровин отдава живота си за съхранение на безсмъртните видове в условия на несигурност и страх.
Амелия е студентка по медицина, измъчвана от паник атаки след смъртта на семейството си.

Когато пътищата им се преплитат, нито един от двамата не е доволен от тази среща.

Изправена пред нов, напълно непознат за нея досега свят, Амелия отказва да приеме предложението на Михаил да остане в Болницата за безсмъртни създания, но той е решен да следва каузата си докрай и няма да й позволи да си тръгне, докато вярва, че тя може би има нещо общо с нарушената регенерация на безсмъртните видове.

Подкрепян в мисията си от странен учен-ликантроп, отегчен от живота некромансър с черно чувство за хумор, вампирка с високотехнологични умения и Съвет от двайсет забележителни създания, Михаил Коровин разбира, че е изправен пред враг, какъвто никога не е очаквал да срещне.

Ще съхрани ли Амелия човечността си в свят на кръвопролития и чудовища и ще позволи ли Михаил на вътрешните си демони да вземат превес в най-критичния момент? Как всяко едно от тези уникални създания ще се справи със собствените си страхове и проблеми, докато се бори са залог, много по-голям от всичко досега?

Заплетен сюжет, колоритни герои и завладяващ романс, „Болница за безсмъртни създания“ не спира да вълнува читателя от първата до последната страница, предлагайки дръзка провокация за въображението и мисълта.

Александрина Крушарска е млад лекар, който съчетава професионалния си опит, придобит в болнична среда, със страстта си към писането и фентъзито. Вдъхновен от действителен медицински опит и пречупен през сферата на въображението, „Болница за безсмъртни създания“ представя отделен свят, който разглежда вечно актуални житейски въпроси, които винаги вълнуват читателя.

Историята е повлияна от различни стилове и жанрове, но в основата си ползва ърбан фентъзи жанра. Романът разглежда вечната битка между светлината и тъмнината, както в широк аспект, така и в границите на ума и тялото на всеки човек – не като две взаимно отблъскващи се състояния, а като две неразделни части от едно цяло, способни да преминават една в друга.

Александрина Крушарска е завършила медицина в София. В момента живее в Бургас със съпруга си, малкия си син и кавалер кинг чарлз шпаньола Айви.

Книги, подобни на "Болница за безсмъртни създания"

Сянката на кукера
-10%

Сянката на кукера

Петър Кънчев

22.50 лв.
Змей побратим, книга 2
-10%

Змей побратим, книга 2

Симона Панова

21.60 лв.
Сивият път, част II. Тронът на Коперник + Елесар
-5%

Сивият път, част II. Тронът на Коперник + Елесар

Любомир Николов-Нарви

22.80 лв.
Реална виртуалност

Реална виртуалност

Константин Дилянов

15.99 лв.
Пътешествието на Мая

Пътешествието на Мая

А. А. Георгиев

29.90 лв.

Други книги от Александрина Крушарска

Коментари за "Болница за безсмъртни създания"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах