Абонамент за бюлетин
Божана Димитрова - кауза радио журналист

Божана Димитрова - кауза радио журналист

Издател: Зов Комерс
Издадена: 2015
Брой страници: 192
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x22.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 15.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Българска литература, Политика, публицистика, медии, Медии, Биографична литература
Доц. д.н. Ивайло Христов е преподавател в УНСС по "История на българската журналистика" и "Народопсихология". Автор на петнайсет книги за бележити културни дейци: Леда Милева, Николай Хайтов, Марко Семов и други. Последният му труд "Българският национален характер" е посветен на промените в душевността на нашия народ.

Преди две години решава да напише книга за радиото, да превъзмогне отказа и колебанията на Божана Димитрова. И ето, в навечерието на осемдесетгодишния радиоюбилей се връщаме към изреченото от доайена на българската радиожурналистика проф. Веселин Димитров още преди десет години.

... Устремното слово на Божана Димитрова е било винаги устремено към ефира, подчинено на прастар девиз - От човека за хората. Едва ли някога тази българска радиожурналистка е мислила с толкова силно звучащи думи. Но нейната силна интуиция за човешкото у хората хармонира с девиза за човеколюбието. Истинските радиожурналисти пишат крайно рядко, още по-рядко публикуват написаното, а още по-малко или никак не пишат за себе си. А ето в годината 2004-та, Божана се осмели да направи такова четиво, нарече първата своя книга "Фрагменти". Къде шеговито, къде сериозно й казах като редактор да добави на корицата книга Едно. Не пожела. Сигурен съм, че ще има книга Втора за радиото, за всичките нейни много години в радиото...

Почти пророчески думи, прибавя авторът Ивайло Христов в края на такава книга Втора и държи на заключението на професора: В библейската притча за талантите е казано, че те не бива да се пропиляват. И още нещо е завещано там: "Не крийте светилника под одъра!"

Книги, подобни на "Божана Димитрова - кауза радио журналист"

Васил Левски. Драмата на избора
-5%

Васил Левски. Драмата на избора

Ивайло Христов

23.74 лв.
Леда Милева - литературна анкета

Леда Милева - литературна анкета

Ивайло Христов

7.00 лв.
Живот в радиото
-5%

Живот в радиото

Петър Волгин

22.80 лв.
Йордан Радичков - Интервюта

Йордан Радичков - Интервюта

12.00 лв.
Писма до сина ми Чочо
-10%

Писма до сина ми Чочо

Иван Попйорданов

4.50 лв.

Други книги от Ивайло Христов

Коментари за "Божана Димитрова - кауза радио журналист"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах