Абонамент за бюлетин
Бог никога не спи
-10%

Бог никога не спи

ISBN: 9789542811725
Издател: Сиела
Издадена: 2012
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Научна литература, Философия, психология, етика, Психология и психоанализа, Познай себе си
Бестселър на Ню Йорк Таймс

Реджина Брет е журналист в Клийвланд Плейн Дийлър, най-продавания вестник в щата Охайо. Два пъти е номинирана за финалист за награда Пулицър в категорията есе. Всяка седмица води радиошоу. Живее в Клийвланд, Охайо със съпруга си Брус.
Историята на тази книга започва като колонка във вестник. Когато Реджина става на 50 години, написва 50-те урока, на които животът я е научил. Заглавията на всеки от “уроците” са остроумни фрази като: “Не се вземай прекалено на сериозно, и без това никой друг не го прави” или “Животът не е вързан с панделка, но все пак е подарък”. И докато на някои тези сентенции могат да се сторят изтъркани, то след прочит на кратките есета трудно бихме останали равнодушни. Защото, първо, са доста лични, и второ, разказват за неща, които са близки на всички ни.
Реджина Брет се ражда в многодетно семейство и детството й не било никак розово. Често мислела, че точно в момента, когато се е родила, Бог е мигнал, и така и не е разбрал за съществуването й. На 21 години Реджина става самотна майка, а на 40, тъкмо когато започнала да вярва, че щастието най-накрая й се е усмихнало, се разболява от рак на гърдата. Но това, което тя прави, е не да разказва сърцераздирателно за личните си драми, а да осмисли случилото се и да извлече поука от него. Есетата й са поднесени по един стегнат и забавен начин и както, сигурна съм, писането е помогнало на самата нея да се справи с проблемите си, така и четенето на тези своеобразни уроци би могло да бъде полезно на всеки.

“Бог никога не спи”е нещо като ръководство за това как да се справим с най-големите предизвикателства и трудности в живота. С истински истории и простички примери Реджина Брет стига до житейските истини - че щастието всъщност е въпрос на избор, че Бог ни обича, защото е Бог, а не заради това което сме или не сме, че в края на краищата, най-важно е дали си обичал.


Книгата предлага действителни проникновения, които могат да променят света.
Дийпак Чопра, автор

Обожавам тази книга! Тя е силна, завладяваща, смешна и вълшебна. Прочетете я и магията на Реджина Брет ще докосне сърцето ви.
Джо Естерхаз, сценарист

Реджина Брет е надарен наблюдател на преживяванията. Уроците й ни зареждат с устрем, хумор и храбра откровеност. Създала е прекрасно написана пътеводна карта за живота.
Джефри Заслоу, автор

Възнамерявах да подаря екземпляр от книгата на 82-годишния си баща. Ще купя един и за приятелката си тинейджърка. Тази широкобхватна, изпълнена с откровение книга е пътеводител за щастлив и пълноценен живот. Уроците й са вечни… и навременни.
Трити Умригър, автор

Книги, подобни на "Бог никога не спи"

Бъди чудото: 50 урока за това как да направим невъзможното възможно
-10%

Бъди чудото: 50 урока за това как да направим невъзможното възможно

Реджина Брет

10.80 лв.
От тишината - звук, от нищото - нещо

От тишината - звук, от нищото - нещо

Сюзън Грифин

20.00 лв.
Механизмите на ума
-5%

Механизмите на ума

Майкъл Луис

18.05 лв.
Как да си бъдеш сам терапевт

Как да си бъдеш сам терапевт

Ан-Елен Клер, Венсан Трибу

19.90 лв.
Пътят на стоика към богатството

Пътят на стоика към богатството

Дариус Фору

17.99 лв.

Други книги от Реджина Брет

Коментари за "Бог никога не спи"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах