Абонамент за бюлетин
Биография на Зеленски. От слуга до президент на народа

Биография на Зеленски. От слуга до президент на народа

ISBN: 9786197625714
Издател: Кръг
Издадена: 2022
Брой страници: 238
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 19.90 лв.
Цена: 19.90 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Биографична литература
Роден в семейството на родители евреи през 1978 г., Володимир Зеленски израства в Кривой Рог с баща, който е и ръководител на катедрата по кибернетика и компютърен хардуер в Криворогския икономически и технологичен университет, и майка инженер.

Бъдещият политик обаче решава да преследва различна кариера и още на 17-годишна възраст се присъединява към съветското комедийно състезание KVN в ефира на Украйна. Участвайки в така наречената Основна лига на предаването, през 1997 г. той печели надпреварата, а с отбора си Kvartal 95 създава едноименна телевизионна продуцентска компания. В Kvartal 95 Studio, кръстена на централна част от родния Кривой Рог, през 2003 г. започва работа като сценарист и съпругата на Володимир - Олена.

Продуцентската компания създава предавания за два украински тв канала, а по-късно Зеленски участва в романтичната комедия „Любов в големия град“ (2009), която получава още две части. Актьорската кариера на комика продължава с още руско-украински романтични заглавия като „Офис романс. Нашето време“ (2011) и „8 първи срещи“ (2012), в които изпълнява главни роли. В комедията „Ржев срещу Наполеон“ от 2012 г. той играе Наполеон, а вероятно най-любопитната продукция, в която участва, е телевизионната поредица „Служител на народа“, дело на Kvartal 95 Studio.

В политическата сатира, започнала излъчване през 2015 г., той влиза в образа на гимназиален учител по история. Когато учениците му разпространяват в интернет видео, на което разпалено говори срещу корупцията в страната, героят му Васил неочаквано е избран за президент на Украйна.

Тази перспектива вероятно се харесва на Володимир, когато през 2018 г. продуцентската компания Kvartal 95 основава партията „Служител на народа“, кръстена на поредицата. В интервю за Der Spiegel по-късно Зеленски заявява, че е влязъл в политиката, за да възстанови доверието в политиците и иска да „доведе професионални, достойни хора на власт“ и би искал да промени „колкото е възможно повече настроението и звученето на политическото статукво“.

Още половин година преди официално да обяви кандидатурата си за президент, Зеленски е на челните места сред анкетите в Украйна. Той решава да съобщи новината на 31 декември 2018 г. по време на празничното шоу на Kvartal 95, а с изявлението си успява да засенчи новогодишната реч на тогавашния президент Петро Порошенко по същия канал – съвпадение, което Володимир отрича да е било нарочно.

По време на президентската си кампания Зеленски продължава актьорските си изяви с турнето на своята продуцентска компания. Репетициите за предаването „Лига на смеха“ през март 2019 г.

През последните дни редица чуждестранни издания разпространиха любопитния факт, че Володимир озвучава мечето Падингтън в украинската дублирана версия на едноименния филм и неговото продължение.

Книги, подобни на "Биография на Зеленски. От слуга до президент на народа"

Нерон
-10%

Нерон

Антъни Еверит

31.50 лв.
Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.
Нищо случайно

Нищо случайно

Клое Маданес

24.00 лв.

Други книги от Режи Жанте

Коментари за "Биография на Зеленски. От слуга до президент на народа"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах