Абонамент за бюлетин
Бизнес стратегии, планове, бюджети
-10%

Бизнес стратегии, планове, бюджети

ISBN: 9789542809753
Издател: Сиела
Издадена: 2011
Брой страници: 380
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.00x23.00
Корична цена: 5.00 лв.
Цена: 4.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Икономическа литература, Финанси, Мениджмънт
Ирена Славова е доцент в Университета за национално и световно стопанство, катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“. Преподава дисциплините „Прогнозиране и планиране“, „Бизнес планиране“, „Управление на проекти“ на студенти от бакалавърска и магистърска степен на обучение.

В условията на глобализация и на непредвидима бизнес среда компаниите се нуждаят от стратегии за справяне с рискове и за възползване от нови възможности. Компанията може да има най-добрия процес на света, но ако управлението му не осигурява насоката и коректния курс, изискван за постигане на целите, успехът е въпрос на късмет. В същото време тя може да има най-добрата стратегия, но това няма да доведе до желаните резултати, ако мениджърите не могат да транслират тази стратегия в оперативни планове и тогава да изпълнят плановете и да осъществят задачите за изпълнение. Тази практическа необходимост (превръщане на добрата стратегия в добро изпълнение) предопределя и целта на настоящата книга – да покаже цялостния планов процес – изграждане на стратегия, превръщане на стратегията в оперативни планове и бюджети, отчитайки тяхното единство, взаимодействие и различие.

Съдържанието на книгата е организирано по начин, който дава възможност да се проследи последователността на плановия процес – стратегическо планиране; бизнес планиране; бюджетиране. Много от стратегическите поведенчески модели, които са всъщност раздели на бизнес плана и изискват по-подробни разработки, са представени самостоятелно и в общия контекст на взаимносвързаните цели на бизнес плана. Фокусът е върху подходи, планови процедури, аналитични техники и инструменти, подкрепени с конкретни примери и предназначени да улеснят читателя в процеса на разработване на бизнес план на стартираща или съществуваща компания. Поставените въпроси и отговори оставят достатъчно свобода и стимули за предприемаческо мислене, изключително необходимо в процеса на изграждане на бизнес стратегии, планове и бюджети.

Книги, подобни на "Бизнес стратегии, планове, бюджети"

Планиране и прогнозиране

Планиране и прогнозиране

Ирена Славова

16.00 лв.
Принципи за справяне в променящия се световен ред
-5%

Принципи за справяне в променящия се световен ред

Рей Далио

47.41 лв.
20 в 1 Бестселъра

20 в 1 Бестселъра

Кристина Сарибекян

34.90 лв.
Кой ще наследи бизнеса ми?
-5%

Кой ще наследи бизнеса ми?

Калоян Кирилов

18.91 лв.
Облагане доходите на физическите лица от А до Я
-5%

Облагане доходите на физическите лица от А до Я

Колектив

28.50 лв.

Други книги от Ирена Славова

Коментари за "Бизнес стратегии, планове, бюджети"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах