Абонамент за бюлетин
Асайл
-10%

Асайл

ISBN: 9786191933686
Издател: Artline
Издадена: 2024
Брой страници: 704
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 40.00 лв.
Цена: 36.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Роман за Малазанската империя 6

Хилядолетен лед започва да се топи и Асайл, най-опасното място на света, най-накрая разбулва своите тайни.

Мълвата за злато, открито в северната част на мистичния континент, плъзва из всяка крайбрежна кръчма и безброй авантюристи отплават натам. Понеже малцина са стигали до тези земи, а още по-малко са се завръщали, никой не е сигурен какво ги очаква. Цялата информация, с която жадуващите богатство разполагат, са легенди, слухове и изопачени разкази за опасностите, които крият враждебните брегове: ледени полета, странни, ужасяващи същества, смъртоносни магии и древни чудовища от зората на времето. Сигурно е само едно – че местните жители посрещат всеки чужденец на нож.

Ала не всички, които се отправят към Асайл, са обикновени търсачи на злато и приключения. Някои са разбойници и пирати, съзрели шанс за лесна плячка, други са търговци, магове и благородници, преследващи потайни цели, трети са войници, изпратени да завладеят нови територии. Към загадъчния континент потеглят и група наемници от Пурпурната гвардия, за да намерят отговори, които заместник-командир Бляскавата се чуди дали изобщо трябва да търсят. Натам тръгват и прочутият бард Фишър Кел Тат, един Тайст Андий, забравил името и миналото си, но притежаващ плашещи сили, и могъщ воин, някога сражавал се за малазанците, въоръжен с меч, способен да убива богове.

А далеч на юг една жена наблюдава брега, очаквайки пристигането на съюзници и врагове – Силвърфокс, преродената Призовница на неумиращите Т’лан Имасс, започнали война, заплашваща да погуби целия свят. Война, която само тя може да спре.

--------------------

Иън К. Есълмонт е канадски археолог и писател на бестселъри в жанра фентъзи. През 1982 г. си сътрудничи с колегата си археолог и писател Стивън Ериксън за разработване на фон за ролеви игри за Малазанския свят. През 1991 г. те си сътрудничат по разработването на филмов сценарий озаглавен „Градините на Луната“, чийто сюжет се развива в същия свят. След като сценарият не се реализира, Стивън Ериксън го преработва и разширява в първата си книга „Лунните градини“ от поредицата си „Малазанска Книга на мъртвите“. Двамата се договарят да пишат романи в същия свят.

Книги, подобни на "Асайл"

Кръв и кост, книга 5
-10%

Кръв и кост, книга 5

Иън К. Есълмонт

35.10 лв.
Глобус скиптър трон, книга 4: Роман за Малазанската империя
-10%

Глобус скиптър трон, книга 4: Роман за Малазанската империя

Иън К. Есълмонт

27.00 лв.
Повелителят на Камъка, книга 3
-10%

Повелителят на Камъка, книга 3

Иън К. Есълмонт

27.00 лв.
Владенията на краля на Аврора, книга 2
-5%

Владенията на краля на Аврора, книга 2

Ниша Дж. Тули

23.66 лв.
Невеста
-5%

Невеста

Али Хейзълууд

18.91 лв.

Други книги от Иън К. Есълмонт

Коментари за "Асайл"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах