Абонамент за бюлетин
Ана Уинтор. Живот на първия ред

Ана Уинтор. Живот на първия ред

ISBN: 9786197625172
Издател: Кръг
Издадена: 2021
Брой страници: 400
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Американска
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 23.90 лв.
Цена: 23.90 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Биографична литература
Разголваща и скандална биография на най-влиятелната фигура в световната мода – Ана Уинтор, вдъхновила „Дяволът носи Прада“!

„Вог“ – модна библия, която се чете с религиозен плам по цял свят и за която прочути дизайнери работят неуморно. В основата на култовото списание от години е главната му редакторка Ана Уинтор. Нейната дума е закон за знаменитости, политици и бизнесмени, а лицето ѝ е емблематично за поп културата и модната журналистика.

Каква обаче е истината зад страховития имидж на британката с огромните слънчеви очила и вечното „боб каре“?

Американският биограф Джери Опенхаймер не спестява пикантните подробности за жената, която се бунтува срещу консервативните английски порядки, вихри се на клубната сцена през 70-те в дивия и пъстър Лондон, впуска се в множество авантюри с по-възрастни мъже и се превръща в живо доказателство на максимата „Целта оправдава средствата“.

„Живот на първия ред“ разобличава публичния образ, грижливо създаден от самата Уинтор, и осветява неподозирани страни от личния и професионалния ѝ път.

Изкачването на Ана Уинтор към върха е постлано със скандални изказвания, безскрупулни саботажи, кървави професионални вражди, тънки манипулации и прелъстявания. Каква част от образа, описан в „Дяволът носи Прада“, е достоверна? Докъде се простира безпощадната амбиция на главната редакторка на „Вог“? И колко приятелства и връзки е потъпкала тя, за да се задържи на върха повече от три десетилетия?

-------------------
Джери Опенхаймер е американски писател, автор на тринайсет биографии на известни личности, сред които ca Хилари и Бил Клинтън, Марта Стюарт, кланът Хилтън, семейство Кардашиян и други. Освен биограф, Опенхаймер е работил и на различни позиции в медиите, включително като разследващ журналист и продуцент на документални филми и телевизионни новинарски емисии.

Книги, подобни на "Ана Уинтор. Живот на първия ред"

Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.
Нищо случайно

Нищо случайно

Клое Маданес

24.00 лв.
Версаче

Версаче

Лайа Фаран Грейвс

19.90 лв.

Други книги от Джери Опенхаймер

Коментари за "Ана Уинтор. Живот на първия ред"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах