Абонамент за бюлетин
Анатолий Станкулов - албум
-10%

Анатолий Станкулов - албум

ISBN: 9789540915555
Издадена: 2021
Корица: Твърда
Език: Български
Корична цена: 30.00 лв.
Цена: 27.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Изкуства, Изобразително изкуство, Живопис, Албуми
Нарисувани в маниера на илюстрацията, неговите картини са наситени с характерни за него човешки фигури и образи на животни, които са вплетени в тясно взаимодействие. Обитателите на творбите му населяват един магичен свят, който е някъде на границата между нашата реалност и владенията на съня.
Карнавалните сънища, витражи и други истории на Анатолий Станкулов

Доказателство за това са и нереално ярките цветове на главните действащи фигури и избледняващия фон, някои от образите са изкривени и деформирани, контрастират красивото и гротескното. В някои от творбите му хората са безмълвни и животните проговарят, а в някои от творбите усещаме невидимото присъствие на духовете. Сюжетите са вдъхновени от библейски сцени, фолклорни явления, обвързани с препратки към съвременната реалност, която авторът може би преживява в своите сънища.

--------------------
Анатолий Станкулов представя избрани творби от три цикъла, обединени под общото заглавие „Карнавални сънища“ - цикъла „Тенец“ по Йордан Радичков, творби от цикъл „Витражи“, в които автора вмъква своята интерпретация на идеята за преход от реалността към духовното и за пръв път ще бъдат показани най-новите му творби от цикъла 3D – един експеримент за извеждане на рисунката в няколко измерения. От гледна точка на произхода на думата „карнавал“, може да се каже, че така наречената карнавалност присъства на практика във всяка една от творбите на автора.

Анатолий Станкулов е най-известен е със своите карикатури, но през последните 20 години е забележително развитието на неговата живопис. Автор е на почти 30 самостоятелни изложби, повечето от които в чужбина – Ню Йорк, Вашингтон, Барселона, Париж, Бон, Пекин и др. Член е на Съюза на българските художници, член на Съюза на българските журналисти, член на Европейската федерация на карикатуристите FECO, член на Българското дипломатическо дружество.

Роден е през 1956 г. в гр. Русе. През 1982 г. завършва Архитектура в София. От 1983 до 1990 г. работи като художник в редица български вестници и списания. От 1990 до 1994 г. е издател и главен редактор на хумористично-сатиричното списание „ШУТ“. Бил е директор на рекламна агенция и арт директор на фондация.

От 2011 г. е художник на вестник „Дума“. Илюстрирал е над 150 книги за български издателства. Има участия в над 600 изложби за живопис и карикатура у нас и в целия свят. Носител е на множество награди от света на карикатурата.

Книги, подобни на "Анатолий Станкулов - албум"

Албум - Рисунки, графика, живопис
-10%

Албум - Рисунки, графика, живопис

Иван Нинов

35.10 лв.
Писмо до Светлин
-10%

Писмо до Светлин

Константин Павлов

22.50 лв.
Милко Божков - албум с репродукции

Милко Божков - албум с репродукции

Милко Божков

100.00 лв.
Танцуващият по въже. Homo Ludens

Танцуващият по въже. Homo Ludens

Онник Каранфилян

80.00 лв.
Димитър Пампулов представя Портрети от Златю Бояджиев
-10%

Димитър Пампулов представя Портрети от Златю Бояджиев

Димитър Пампулов

36.00 лв.

Други книги от Иван Гранитски

Коментари за "Анатолий Станкулов - албум"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах