Абонамент за бюлетин
Амбулантният търговец
-5%

Амбулантният търговец

ISBN: 9786192620059
Издател: Black Flamingo
Издадена: 2022
Брой страници: 120
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 14.25 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Театър, Пиеси
Амбулантният търговец е вторият роман на Петер Хандке след Стършелите, който се появява през 1967 година. Това е криминален роман, написан според всички правила на този жанр, една история за убийство, която обобщава всякакви истории за убийство. При това всяко изречение в този роман представлява отделна история. Герой в романа е един амбулантен търговец, който наблюдава всичко и регистрира и най-дребните събития. Така той е свидетелят, който е навсякъде и забелязва всичко.

Носителят на Нобелова награда за литература Петер Хандке е един от най-значителните съвременни австрийски автори, драматург, белетрист и поет, който има съществен принос за създаването на новата литературна класика.

Той е писател на свободна практика, добре познат в целия свят не само като творец, но и като човек с активна гражданска позиция, която невинаги среща одобрение.

Написал е повече от десет романи и новели, като се започне със Стършелите, Амбулантният търговец, Пълно нещастие и Страхът на вратаря при дузпа, над двайсет драми, сред които Обругаване на публиката и Каспар, много новели като Левачката. Има много преводи от английски, френски и словенски, многобройни есета и литературна критика. Пише филмови сценарии, които режисира сам или заедно с Вим Вендерс.

Носител е на над двайсет авторитетни литературни и филмови награди и отличия, сред които са Герхард Хауптман, Фридрих Шилер, Георг Бюхнер, Франц Грилпарцер, Франц Кафка, Хенрик Ибсен, Голямата австрийска държавна награда за литература, наградата Вюрт за европейска литература.

От Петер Хандке на български са издадени: новелите Страхът на вратаря при дузпа, Пълно нещастие, Левачката, Бавно завръщане, Поуката на Сент Виктоар, Детска история, романите Кратко писмо за дълга раздяла, Дон Жуан (разказан от самия него), Нечакано нещастие, историята за деца Луси в гората с онези неща, сборниците с пиеси Блус под земята, Игра на въпроси, Докато денят ви раздели, Хубавите дни от Аранхуес и др.

Книги, подобни на "Амбулантният търговец"

Докато денят ни раздели. Хубавите дни от Аранхуес
-5%

Докато денят ни раздели. Хубавите дни от Аранхуес

Петер Хандке

11.39 лв.
Страхът на вратаря от дузпа
-5%

Страхът на вратаря от дузпа

Петер Хандке

12.35 лв.
Нечакано нещастие
-5%

Нечакано нещастие

Петер Хандке

12.35 лв.
Луси в гората с онези неща
-5%

Луси в гората с онези неща

Петер Хандке

11.40 лв.
Докато денят ви раздели
-5%

Докато денят ви раздели

Петер Хандке

11.39 лв.

Други книги от Петер Хандке

Коментари за "Амбулантният търговец"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах