Абонамент за бюлетин
Аз бях пилотът на Хитлер

Аз бях пилотът на Хитлер

ISBN: 9786197186208
Издател: Еделвайс
Издадена: 2020
Брой страници: 398
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 22.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, История, Мисли и афоризми
Като част от най-приближения кръг до Хитлер, Ханс Баур оставя със своята автобиографична книга един безценен исторически документ за германския Фюрер и Третия райх.

Баур се запознава с Адолф Хитлер през 1932 година, когато бива нает да пилотира самолета, с който бъдещият райхсканцлер лети от един предизборен митинг към друг. Така той става негов личен пилот и остава такъв чак до смъртта на Хитлер през 1945 година. Благодарение на това Ханс Баур е свидетел на някои от най-съдбоносните събития в Германия и Европа през периода 1933-1945. Сред тях са „Нощта на дългите ножове“, атентатът срещу Хитлер в Бюргербройкелер, подписването на пакта Рибентроп-Молотов в Москва, посещението на Фюрера в окупирания Париж и последните минути на германския диктатор в бункера му в Берлин.

С правителствения самолет на Хитлер Ханс Баур лети много от значимите европейски държавници и политици през 30-те и 40-те години на 20 век, като Мусолини, Хорти, Лавал, Антонеску, Гьоринг и Рибентроп. Сред тях е и българският Цар Борис III, който е първият държавен глава, летял в самолет, пилотиран от германеца. Той качва на борда си българския монарх още като граждански пилот на Луфтханза в полет от Цюрих до Виена. В последствие няколко пъти лети Цар Борис III от София и обратно за срещите му с Хитлер. След един от тези полети той гостува на Царя в двореца „Врана“, за което пише и в книгата си.

През годините на Втората световна война често му се налага да лети командващите генерали на различните армейски части на съвещания във „Вълчата бърлога“ при Хитлер или самия него до фронтовете на войната.

След самоубийството на Хитлер попада в съветски плен, с което започват най-тежките години от живота му. 10 години е подложен на разпити и мъчения, многократно е прехвърлян в различни затвори и лагери, съден е няколко пъти. През 1955 година е освободен и се завръща в Германия, а малко след това публикува своите спомени, които сега се издават за пръв път и на български език.

Книги, подобни на "Аз бях пилотът на Хитлер"

Проект Щастие
-10%

Проект Щастие

Веси Тодорова

22.46 лв.
Остроумия
-10%

Остроумия

Оскар Уайлд

10.80 лв.
Хуан де Майрена
-10%

Хуан де Майрена

Антонио Мачадо

18.00 лв.
В рая се влиза с връзки
-10%

В рая се влиза с връзки

Марк Твен

10.80 лв.
Разкази. Афоризми и парадокси
-10%

Разкази. Афоризми и парадокси

Оскар Уайлд

17.09 лв.

Други книги от Ханс Баур

Коментари за "Аз бях пилотът на Хитлер"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах