Абонамент за бюлетин
Адаптацията в детската градина
-10%

Адаптацията в детската градина

ISBN: 9789542829249
Издател: Сиела
Издадена: 2019
Брой страници: 116
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 12.90 лв.
Цена: 11.61 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Медицина и здраве, Отглеждане и възпитание на детето, Педагогическа литература
Изпращането на детето в детска градина може да е изключително травмиращ процес както за него, така и за родителите му. Често те се оказват неподготвени за тази стъпка. Изведнъж се сблъскват с проблеми, тревоги и ситуации за които не са и подозирали. Възникват недоразумения между тях и възпитателите, а гледната точка на детето понякога остава неразбрана от никого. Резултатът е месеци плач, скандали, обвинения и страх. Изправени пред тежката дилема дали да спрат детето, или да го водят и то да страда, родителите търсят помощ и най-вече причини. Но може ли всичко това да се случи по-рано, по-лесно, по-безболезнено? Може ли детето и семейството да се подготвят за тази стъпка още от началото на лятото?
В книгата „Адаптацията в детската градина“ кратко, ясно и със схеми и илюстрации са описани гледните точки на родители, деца и възпитатели, проблемите, които биха могли да възникнат, недоразуменията и грешките, които често се правят при влизането на дете в детска градина. Цветелина Зидарова разказва и истински истории от своята практика като семеен консултант, илюстриращи процеса на адаптация в различни типове семейства и в различни житейски ситуации.
Съветите тук са съобразени с особеностите на българските държавни детски градини, но са валидни и за всяко друго детско заведение.

---------------------

Цветелина Зидарова е психолог, семеен консултант и съосновател на Център за психологически обучения и консултации „Как да...?“ и Адаптационна занималня „Фукльовци“, където от 10 години помага на родители и деца, срещащи трудности в адаптацията. Също така от 7 г. е психолог в държавна детска градина, което ѝ дава възможност да опознае средата и зад вратата на детското заведение.

Книги, подобни на "Адаптацията в детската градина"

Изкуството да бъдеш родител
-10%

Изкуството да бъдеш родител

Д-р Фицхю Додсън

19.80 лв.
Съзнателно родителство
-5%

Съзнателно родителство

Елена Петрова

20.81 лв.
От детството до юношеството
-10%

От детството до юношеството

Мария Монтесори

15.26 лв.
Карта на родителството
-5%

Карта на родителството

Шефали Тсабари

21.76 лв.
Как да възпитаваме момчета
-10%

Как да възпитаваме момчета

Стив Бидълф

16.20 лв.

Други книги от Цветелина Зидарова

Коментари за "Адаптацията в детската градина"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах