Абонамент за бюлетин
Михаил Бакунин. Апостол на свободата, философ и революционер
-10%

Михаил Бакунин. Апостол на свободата, философ и революционер

ISBN: 9789548898539
Издател: Асеневци
Издадена: 2014
Брой страници: 150
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 15.90x23.50
Корична цена: 12.95 лв.
Цена: 11.66 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Философски направления, Психология и психоанализа
В края на 2013 г. проф. Борис Чендов издава книгата „Философията на анархизма в трудовете на Щирнер, Прудон, Бакунин, Толстой, Кропоткин“. В нея философията и личността на Бакунин се разглеждат в обкръжението на четирима родствени мислители. През май 2014 г. той получава покана от Университета в гр. Тверь, Русия, да изнесе пленарен доклад на честванията по случай 200-години от раждането на Бакунин с посещение на родното му място Прямухино. Там събира допълнителни материали, които са използвани при настоящето отделно издание на книга за личността и философията на Бакунин. В нея се разглеждат схващанията на Бакунин по кардинални философски проблеми и свързаните с тях идеи за общественото развитие, ролята на свободното възпитание и социалните условия за изграждането на неговата сложна и противоречива личност, намерила отражение като прототип в литературата и киното, операта и поезията.

Представяйки това философско-психологическо изследване, авторите очакват читателят да стане съпричастен на мислите, мечтите и интелектуалните терзания на Бакунин, да предизвикат в него повече „любов от всеки, любов за всички“. Те се надяват, че всеки, който прочете книгата ще получи ново зрънце на желание да се включи в утвърждаването на „великата хармония на Земята без страх, без насилие и без робство“! Любвеобилното бакунинско сърце и днес шепти: „Свобода на всеки, свобода за всички!“ Чуйте го! Това е пулсът на историята! Хванете го! Той е в книгата, там тупти, стене и кърви и продължава да измъчва въображението с приказни мечти за бъдещето на човечеството!

------------
Проф. Борис Чендов е логик. Публикувал е главно на чужди езици, в трудни области на философията на науката, като: логика на научното познание, философия на математиката и физиката, методология на математическото моделиране, теория на неопределеността и др. За тези му разработки е признат за академик и е избран за почетен член на чужди академии. Работил по покана на нобелистта И. Пригожин в Белгия с грант на ЕС, участва в редакционни бордове на научни списания издавани в чужбина. Ползва пет езика. Продължава да участва в международни научни форуми, да изнася лекции по философия на науката и философия на живота, в което направление са последните му две книги.

Д-р Тошка Михайлова е мед. психолог и като такъв е първият назначен специалист в България в соматична клиника. Защитила е дисертация в известния Бехтеревски институт в Санкт Петербург по проблемите на личността в състояние на продължителен стрес. Впоследствие работи в БАН, включва се в интердисциплинарно научно звено (МММ). От тогава и до момента сътрудничи в научната работа на проф. Чендов.

Книги, подобни на "Михаил Бакунин. Апостол на свободата, философ и революционер"

Религии, ценности и върхови преживявания

Религии, ценности и върхови преживявания

Ейбрахам Маслоу

12.95 лв.
Котката на Шрьодингер - субатомен памфлет в реално време

Котката на Шрьодингер - субатомен памфлет в реално време

Милена Г. Николова

25.00 лв.
Съчинения в 11 тома - том 5: Сърцето на човека и неговата способност за добро и зло
-10%

Съчинения в 11 тома - том 5: Сърцето на човека и неговата способност за добро и зло

Ерих Фром

27.00 лв.
Как да си бъдеш сам терапевт

Как да си бъдеш сам терапевт

Ан-Елен Клер, Венсан Трибу

19.90 лв.
Пътят на стоика към богатството

Пътят на стоика към богатството

Дариус Фору

17.99 лв.

Други книги от Проф. Борис Чендов

Коментари за "Михаил Бакунин. Апостол на свободата, философ и революционер"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах