Абонамент за бюлетин
МИЛЕНИУМ: Момичето, което си играеше с огъня
-10%

МИЛЕНИУМ: Момичето, което си играеше с огъня

ISBN: 9786190208648
Издател: Колибри
Издадена: 2021
Брой страници: 640
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 19.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
Ексцентричната и асоциална Лисбет Саландер, на която никой компютър не може да се опре, попада в центъра на драматични събития, свързани със загадъчното ѝ минало. Обвинена в тройно убийство и въвлечена в гонитба на живот и смърт, в която тя е мишената, Лисбет решава веднъж завинаги да скъса със сенките от миналото, да накаже тези, които го заслужават. По същото време Микаел Блумквист започва да работи върху един невероятно горещ репортаж, свързан с търговия със секс робини. Много от замесените в случая са високопоставени обществени личности.

Докато трае разследването на „Милениум“ и на полицията, съдбите на Микаел Блумквист и Лисбет Саландер отново се пресичат при изключително драматични обстоятелства, които ще им помогнат да открият пътя един към друг.

МИЛЕНИУМ е името на вестника, чийто съсобственик и отговорен редактор Микаел Блумквист е един от главните герои в едноименната трилър-трилогия. „Момичето, което си играеше с огъня“ е втората книга от поредицата след „Мъжeтe, които мразеха жените“ (ИК „Колибри“, 2009). Заглавието на третата е „Взривената въздушна кула“. Още с излизането си през 2005 г. трилогията има зашеметяващ световен успех, като първият том получава наградата „Стъклен ключ“ за най-добър скандинавски роман за 2005 г., а вторият е определен за криминален роман на 2006 г. от Шведската академия за криминална литература. От трите книги, преведени на повечето европейски езици, само в Швеция са продадени над 5 000 000 екземпляра, а по света – над 80 000 000!

Асоциация „Българска книга“ и журналистическото жури присъждат специално отличие „Бронзов лъв“ 2010 за издание с най-широк обществен отзвук на издателство „Колибри“ за трилогията „МИЛЕНИУМ“ от Стиг Ларшон.

Книги, подобни на "МИЛЕНИУМ: Момичето, което си играеше с огъня"

МИЛЕНИУМ: Взривената въздушна кула
-10%

МИЛЕНИУМ: Взривената въздушна кула

Стиг Ларшон

18.00 лв.
МИЛЕНИУМ: Мъжете, които мразеха жените
-10%

МИЛЕНИУМ: Мъжете, които мразеха жените

Стиг Ларшон

16.20 лв.
МИЛЕНИУМ: Мъжете, които мразеха жените
-10%

МИЛЕНИУМ: Мъжете, които мразеха жените

Стиг Ларшон

14.40 лв.
Призраци на Камино

Призраци на Камино

Джон Гришам

24.00 лв.
Уестпорт

Уестпорт

Джеймс Коми

24.00 лв.

Други книги от Стиг Ларшон

Коментари за "МИЛЕНИУМ: Момичето, което си играеше с огъня"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах