Абонамент за бюлетин
Всичко и нищо
-10%

Всичко и нищо

ISBN: 9789540915081
Издадена: 2021
Брой страници: 242
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x20.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Един респектиращ том с разкази, които категорично доказват художествената дарба на този творец – прозрения за човека, за противоречивите процеси в обществото, за тъмните и светлите страни на личността, за омерзението от равнодушните и уязвимата красота на всеотдайността. За високата цена на достойнството, което почти винаги е завистливо неоценено, нещо повече – почти винаги е наказано от недостойните. Има обикновени случки и необикновени събития, конкретни епизоди и измислени истории, които са истински притчи; дискретен хумор и почти прикрита тъга, силни страсти и трагично звучащи музикални мелодии на душата и порива към светлината. И едно прелестно въображение, което внимателно омекотява острите ръбове на катадневието, културни и литературни препратки, които ни отвеждат до други аналогии и дълбочини; енергията на думите, покоряващата изразителност, понякога дори блясват чисто поетически тропи. И всичко това е разказано с чувството за мярка. А „Чувството за мярка е белег на талант“. Казал го е А. П. Чехов.

Това не е книга, с която можеш нехайно да си обзаведеш душата! Тя е за душата! За съпротивата й срещу бързото и нелепото превземане на обиталищата ни от груби, немарливи и прозаични думи и хора. За преосмисляне на утопии и за преодоляване на несгоди, въпреки хищния всеяден непукизъм. За трупане на доказателства, че винаги можем да бъдем упрекнати в посредст-веност, когато доказваме своята обич. И винаги можем „да се въздигнем в гениални“, когато мразим. Във „Всичко и нищо“ на Мартен Калеев се съдържат благородни опровержения на този „алчен мъничък живот“, от който мнозина грабят като за последно. Защото душите ни могат да имат всякакъв цвят, а сърцата ни да са безкрайно различни, но ние сме еднакви в едно – раними сме! Дори да не си го признаваме!

Болката се успокоява с умна книга, която сякаш те разбира! Уверете се сами! Не е реклама, а истината, казана по правилния начин!

Книги, подобни на "Всичко и нищо"

БАСЕЙНЪТ, както и други разкази за любовта

БАСЕЙНЪТ, както и други разкази за любовта

Ангел Г. Ангелов

14.95 лв.
Хан Крум

Хан Крум

Димитър Мантов

10.00 лв.
Мракът на вампира, книга 2

Мракът на вампира, книга 2

Милен Хальов

17.90 лв.
Машина за пуканки

Машина за пуканки

Михаил Стоянов

16.00 лв.
Кара Тепе. Пътят на Васила

Кара Тепе. Пътят на Васила

Десислава Илкова

17.00 лв.

Други книги от Мартен Калеев

Коментари за "Всичко и нищо"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах