Абонамент за бюлетин
Sapiens: История в картинки, том 1. Раждането на човечеството
-5%

Sapiens: История в картинки, том 1. Раждането на човечеството

ISBN: 9786190107385
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2020
Брой страници: 248
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 20.50x27.50
Тегло: 0.838
Корична цена: 29.90 лв.
Цена: 28.41 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: История, Обща световна история, Културология и антропология
ПЪРВИ ТОМ ОТ ВЪЛНУВАЩАТА И КРАСИВО ИЛЮСТРИРАНА АДАПТАЦИЯ НА ЕДИН СВЕТОВЕН БЕСТСЕЛЪР


В свят, потънал в безсмислена информация, яснотата е всичко. Как да видим голямата картина, без да се заплетем в безкрайно множество от маловажни подробности? Един от начините е да направим крачка назад и да обхванем с поглед наистина голямата картина – цялата история на човешкия род. Sapiens: история в картинки ни показва как един безличен примат е станал властелин на планетата Земя, способен да разцепи атома, да лети до Луната и да пренапише генетичния код на живота.



Ваш водач ще бъде Ювал Ноа Харари, придружаван от цял куп други герои – праисторическия Бил, доктор Фикция и детектив Лопес. Ще се отправим на път през най-щурите епизоди в историята. Илюстрациите предлагат нов интелектуален и артистичен поглед към миналото. Човешката еволюция е представена като телевизионно шоу, което ще прикове вниманието ви. Първата среща на сапиенс с неандерталците например е изобразена със средствата на съвременното изкуство. Изчезването на мамутите и саблезъбите тигри пък е преразказано като криминален трилър.

Тази поредица е радикално забавен преразказ на човешката история, който следва изложението от международния бестселър Sapiens: кратка история на човечеството, продаден в 16 милиона копия и преведен на 60 езика по целия свят. Пълен с остроумия, смешки и цветисти герои, той е предназначен да прикове вниманието на хора, които не са свикнали да четат суховати научни трудове. Ако искате да разберете защо всички ние сме затворници във виденията на отдавна починали хора, това е идеалното четиво за вас.

---------------------
Проф. Ювал Ноа Харари е историк и автор на добили изключителна популярност книги, който се смята за един от най-влиятелните интелектуалци на нашето време. От книгите му – „Sapiens. Кратка история на човечеството“, „Homo Deus. Кратка история на бъдещето“ и „21 урока за 21-ви век“ – са продадени 27,5 милиона копия в превод на 60 езика. Препоръчвани са от Барак Обама, Крис Евънс, Жанел Моне, Бил Клинтън и много други. Според „Гардиън“ книгата „Сапиенс“ е предизвикала революция в жанра на „интелектуалните четива“.

Харари, който е на 44 години и е роден в Израел, започва кариерата си на учен, защитавайки докторат в Университета в Оксфорд. След големия успех на книгите му той изнася лекции редом със световни лидери като Ангела Меркел и Еманюел Макрон, както и със звезди от ранга на Натали Портман и Марк Зукърбърг. Той публикува редовно статии във вестници като „Ню Йорк Таймс“, „Файнаншъл Таймс“ и „Гардиън“, участва в конференции като тази в Давос от 2020 г. и е давал интервюта във връзка с глобалната криза с новия коронавирус за големи телевизионни канали като „Си Ен Ен“ и „Би Би Си“.

През 2019 г. той и съпругът му (Ицик Яхав) основават „Сапиеншип“ – социално ангажирана компания, работеща в областта на развлекателната индустрия и образованието. Основната ѝ цел е да фокусира обществените дебати върху най-важните глобални предизвикателства, пред които е изправен светът днес.

Ювал Ноа Харари е професор по история в Еврейския университет в Йерусалим и работата му е посветена на макроисторически въпроси като: Каква е връзката между историята и биологията? Каква е същностната разлика между Homo sapiens и останалите животни? Какви са етическите въпроси, които науката и технологията повдигат през XXI век?

Книги, подобни на "Sapiens: История в картинки, том 1. Раждането на човечеството"

Sapiens: история в картинки, том 2. Основите на цивилизацията
-5%

Sapiens: история в картинки, том 2. Основите на цивилизацията

Ювал Ноа Харари

28.41 лв.
Sapiens. Кратка история на човечеството
-5%

Sapiens. Кратка история на човечеството

Ювал Харари

35.15 лв.
Османските потайности. Еничарите
-10%

Османските потайности. Еничарите

Ибрахим Карахасан-Чънар

17.91 лв.
Булгарите
-5%

Булгарите

Слави Дончев

28.41 лв.
История на Америка. Завладяващи разкази от древни времена до ХХ век
-10%

История на Америка. Завладяващи разкази от древни времена до ХХ век

Кевин Скот

18.89 лв.

Други книги от Ювал Ноа Харари

Коментари за "Sapiens: История в картинки, том 1. Раждането на човечеството"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах