Абонамент за бюлетин
Rainbow in the Dark: Рони Джеймс Дио - Автобиография
-10%

Rainbow in the Dark: Рони Джеймс Дио - Автобиография

ISBN: 9789542836780
Издател: Сиела
Издадена: 2021
Брой страници: 268
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.50x23.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
„Рони Джеймс Дио, в когото се влюбих и за когото по-късно се омъжих, беше неудържима природна сила, за която нямаше невъзможни неща дори когато съдбата се обръщаше срещу него. Или, както бихте казали вие, особено когато съдбата се обръщаше срещу него.

Както сами ще се уверите, докато четете тази невероятна история, Рони беше роден боец. Само му кажете, че нещо не може да бъде направено, и щеше да премести земята и небето, за да ви докаже, че не е така.“

Уенди Дио

-----------------

Автобиографията на Рони Джеймс Дио е откровената изповед на един човек, постигнал мечтите си, открил любовта на живота си и призванието, което му е помогнало да вдъхновява поколения наред фенове по целия свят. Това е история за силата на любовта и верността, за мечтите, амбициите, приятелството и трънливия път към славата. За музиката като изкуство и капаните на музикалната индустрия. За битката със собственото его и за сблъсъка на характери в един свят, обитаван от величия.

В своите мемоари Рони описва най-важните хора и събития, които са му помогнали да се изгради като музикант и като личност – близките приятели музиканти, баща му, който още като малък му казва да си избере музикален инструмент, за да се научи да свири и да стане добър човек, жената, която застава до него и го подкрепя в цялата му кариера, партньорството с невероятни таланти като Ричи Блекмор и Тони Айоми. Певецът разказва открито и за някои от грешките, които е допуснал, за конфликтите, за пикантните подробности в живота на рок звездите. Ще научите за мафиотския произход на името Дио; за това как Рони въвежда в хеви метъл културата култовия знак с рогата; за катастрофата, която едва не коства живота му още преди да е започнал да се изкачва по пътя към славата.

Но ще научите и как са били създадени някои от най-значимите песни и албуми в историята на рока и хеви метъла.

Легендата от Rainbow, Black Sabbath и Dio – Рони Джеймс Дио – започва да пише своята автобиография малко преди смъртта си през 2010 г.

Със задачата да редактират и оформят книгата след смъртта на музиканта се нагърбва неговият близък приятел и влиятелен музикален журналист Мик Уол, автор на бестселъри, посветени на Metallica, AC/DC, Боно и на самите Black Sabbath. Огромна помощ оказва и съпругата на Рони – Уенди Дио, която е автор на предговора и включва в книгата и свои спомени за някои от най-ключовите моменти в кариерата на музиканта.

„Наречете ме стар романтик, но никога не съм пял за пари. Вярно е, че винаги съм бил щастлив, или поне доволен да ми се плаща за труда ми, но не това ме е карало да продължавам напред, да преодолявам моментите, в които съм смятал, че с мен е свършено, да създавам най-добрите си песни, да пея по най-добрия начин и да съм истински приятел с феновете си, а не просто поредната снимка в списание.“

Рони Джеймс Дио

Книги, подобни на "Rainbow in the Dark: Рони Джеймс Дио - Автобиография"

Хари Стайлс. Създаването на един модерен мъж
-10%

Хари Стайлс. Създаването на един модерен мъж

Шон Смит

17.01 лв.
Разказвачът. Истории за живота и музиката
-10%

Разказвачът. Истории за живота и музиката

Дейв Грол

21.60 лв.
Роб Халфорд: Библейско

Роб Халфорд: Библейско

Роб Халфорд

27.90 лв.
Роб Халфорд: Библейско - твърда корица

Роб Халфорд: Библейско - твърда корица

Роб Халфорд

39.90 лв.
Бетховен - твърда корица
-10%

Бетховен - твърда корица

Мартин Гек

23.40 лв.

Други книги от Рони Джеймс Дио

Коментари за "Rainbow in the Dark: Рони Джеймс Дио - Автобиография"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах