Абонамент за бюлетин
PR като обект на познание
-10%

PR като обект на познание

ISBN: 9789545533150
Издател: Парадокс
Издадена: 2020
Брой страници: 216
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 14.40 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Икономическа литература, Маркетинг и реклама
Монографията „PR като обект на познание (към философията на пъблик рилейшънс)“ е посветена изцяло на въпроси, свързани с пъблик рилейшънс. Някои от идеите, разработени в тази книга, авторът е публикувал през годините, а други формулира за първи път, воден от дълбокото убеждение, че на определена степен от своето развитие нито една наука не може да върви напред, ако не направи самата себе си обект на познанието. Подобен процес на преосмисляне е необходимо условие за по-нататъшното развитието на теорията и практиката на PR.

Без да твърди, че е единствено прав в своите теоретични разсъждения по поставените проблеми, авторът защитава схващането, че самото им дефиниране е предпоставка за разчупване на стереотипите, на шаблоните и преминаване от парадигма към полемика.

Проф. д-р Венцеслав Бондиков е дългогодишен преподавател в катедра „Комуникация, връзки с обществеността и реклама“ на Факултета по журналистика и масова комуникация при Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Чете лекционни курсове по дисциплините „Методи за изследване на масовата комуникация“, „Маркетинг“ и „Манипулации в комуникацията“. Преподавал е и в Русенски университет „Ангел Кънчев“, Варненски свободен университет, Нов български университет, УниБит. Научните му интереси са в областта на емпиричните социални изследвания, интегрирани маркетингови комуникации и манипулациите в комуникацията.

Автор е на монографиите: „Кандидат-студентите пред вратите на университета“ (1994); „Съпоставимост на емпирични изследвания“ (1997); „Новини и сондажи. Представяне на проучвания на общественото мнение в печата“ (в съавторство с проф. д-р Минка Златева) (1999); „Манипулации в комуникацията“ (2007); „Манипулация и социална комуникация“ (2009); „Манипулация и публична комуникация: митове и реалности“ (2011); „Методи за изследване на масовата комуникация. Към методологията на социалните изследвания“ (в съавторство с проф. дфн Борис Чакалов) (2015); „Методи за изследване на комуникацията в Интернет“ (2016). Съставител и научна редакция на сборниците: „Комуникацията в дигиталната епоха“ (2017) и „Комуникация, медии, манипулация“ (2019).

Книги, подобни на "PR като обект на познание"

Критични дебати за PR
-10%

Критични дебати за PR

Венцеслав Бондиков

16.20 лв.
Рисуването и бизнесът

Рисуването и бизнесът

Деян Минчев

29.00 лв.
Запазената марка на Безос
-5%

Запазената марка на Безос

Кармайн Гало

31.35 лв.
Партньорски маркетинг For Dummies
-5%

Партньорски маркетинг For Dummies

Пол Младенович, Тед Судол

23.75 лв.
Маркетингова кука
-10%

Маркетингова кука

Брендън Кейн

13.50 лв.

Други книги от Венцеслав Бондиков

Коментари за "PR като обект на познание"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах