Абонамент за бюлетин
Excel 2016: формули и функции

Excel 2016: формули и функции

ISBN: 9789549341409
Издател: ЗеСТ Прес
Издадена: 2017
Брой страници: 536
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 17.00x24.00
Корична цена: 42.00 лв.
Цена: 42.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Компютърна литература, Microsoft Office, Excel
В „Excel 2016: формули и функции” се разбулват тайните около изграждането на формули в работен лист и представям най-полезните функции на Excel по достъпен и разбираем начин. Тази книга не само ще ви преведе през различни по сложност свойства за изграждане на формули в Excel, но също така ще ви информира защо тези свойства са полезни и ще ви покаже как да ги използвате в ежедневни ситуации и модели от реалния живот. „Excel 2016: формули и функции”е безценно ръководство, състоящо се от обяснения от тип „стъпка по стъпка“, което предоставя много полезни примери, насочени директно към бизнес потребителите.

Дори ако никога не сте били в състояние да накарате Excel да направи нещо повече от съхраняване на данни и сумиране на няколко числа, тази книга ще ви бъде от полза. Тя ще ви покажа как да изграждате полезни и мощни формули, така че не е необходим предварителен опит с формулите и функциите на Excel.

Книгата е разделена на четири основни части. Ето обобщаващ преглед на информацията, която ще намерите във всяка част:

- Част I „Овладяване на диапазони и формули в Excel“ − Петте глави в първата част ви запознават с почти всичко, което трябва да знаете за изграждането на формули в Excel. Тази част започва със задълбочен преглед на диапазоните (които са от решаващо значение за овладяването на формули) и впоследствие разглежда оператори, изрази, разширени свойства на формули, както и техники за отстраняване на неизправности при формули.

- Част II „Овладяване силата на функциите“ − Функциите издигат вашите формули на по-високо ниво и вие ще научите всичко за тях във втората част. След като научите как да използвате функции във вашите формули, ще разгледате осемте основни категории на функции − текстови, логически, информационни, за търсене, за дати, за време, математически и статистически. За всяка една категория ви показвам как да използвате съответните функции и ви давам много практически примери, с които демонстрирам как можете ги да използвате в ежедневни бизнес ситуации.

- Част III „Изграждане на бизнес модели“ − Всичките пет глави в третата част са свързани със задачи, които разглеждат различни аспекти от изграждане на полезни и надеждни бизнес модели. Ще научите как да анализирате данни с таблици и осеви таблици на Excel, как да използватe условен анализ, свойството Goal Seek и сценарии на Excel, как да прилагате мощните техники на регресионния анализ, за да проследявате тенденции и да правите прогнози, и как да си служите с удивителното свойство Solver за решаване на сложни проблеми.

- Част IV „Изграждане на финансови формули“ − Книгата завършва с още бизнес екстри, свързани с извършване на финансова магия с Excel. Ще научите техники и функции, свързани с погасяването на кредити, анализирането на инвестиции, както и употребата на дисконтиране за анализ на парични потоци.

-------------------

Пол МакФедрис е писател на техническа литература и експерт по Excel. Пол работи в областта на компютърната литература от 1991 година, като до момента е написал повече от 85 книги, от които са продадени над 4 милиона копия по целия свят. Някои от последните му книги са My Office 2016, Windows 10 In Depth (заедно с Бриан Кнител) и PCs for Grownups на издателство Que Publishing, както и книгата Windows 7 Unleashed на издателство Sams Publishing. Освен това Пол е собственик на уеб сайта Word Spy (www.wordspy.com), посветен на проучването на нови думи и фрази, които навлизат в английския език. (Самият Пол нарича този процес лексикален шпионаж). Можете да научите повече за Пол от личния му уеб сайт www.mcfedries.com и да го последвате в Twitter на twitter.com/wordspy.

Книги, подобни на "Excel 2016: формули и функции"

Моят Office 2016

Моят Office 2016

Пол МакФедрис

24.95 лв.
Анализ на данни с Excel
-10%

Анализ на данни с Excel

Ренат Саймък

26.96 лв.
Microsoft Excel (Office 2021 и Microsoft 365) - Step by Step
-5%

Microsoft Excel (Office 2021 и Microsoft 365) - Step by Step

Джоан Ламбърт, Къртис Фрай

31.35 лв.
Прогнозиране на продажбите с Excel For Dummies
-5%

Прогнозиране на продажбите с Excel For Dummies

Д-р Конрад Карлберг

25.65 лв.
Microsoft Excel 2019 - Step by Step
-5%

Microsoft Excel 2019 - Step by Step

Къртис Фрай

31.35 лв.

Други книги от Пол МакФедрис

Коментари за "Excel 2016: формули и функции"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах