Абонамент за бюлетин
Alibaba - империята, която Джак Ма изгради
-10%

Alibaba - империята, която Джак Ма изгради

ISBN: 9789547832541
Издател: Locus
Издадена: 2017
Брой страници: 352
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 19.00 лв.
Цена: 17.10 лв.
Увлекателен разказ за начина, по който учител създава една от най-ценните компании – конкурент на Walmart и Amazon – и променя световната икономика завинаги.

Джак Ма, човек със скромни възможности, започнал професионалния си път като учител по английски език, основава и само за петнайсет години превръща Alibaba в една от най-мощните компании в света, от която зависят стотици милиони потребители. Рокфелер на своето поколение, ухажван от изпълнителни директори и президенти по цял свят, Джак Ма е икона на процъфтяващия частен сектор в Китай.

Дънкан Кларк се запознава с Джак през 1999 г. в малкия апартамент, в който е основана Alibaba. Освен на безпрецедентен достъп до огромно количество нови материали, включително ексклузивни интервюта, Кларк се позовава и на опита си като консултант на Alibaba в първите години след основаването й, както и на двайсетгодишното си пребиваване в Китай, когато следи въздействието на интернет върху страната. Резултатът е тази достоверна, завладяваща история за възхода на Alibaba.

Как Джак успява да преодолее скромния си произход и първоначални провали и да постигне огромен успех с Alibaba? Как съумява да надхитри конкурентите си предприемачи от Китай и Силициевата долина? Може ли Alibaba да запази 80-процентовия си пазарен дял? Съществуват ли ограничения пред амбициите на Alibaba? Какво е отношението на китайското правителството към възхода на компанията? Ще разшири ли още дейността си Alibaba на чуждестранните пазари, включително в САЩ?

Кларк разказва историята на Alibaba в контекста на изключително значимите икономически и социални промени в Китай и за пръв път хвърля светлина върху този необичаен корпоративен титан.

------------------
„Всеки, който смята, че в Китай просто се копира или краде технология от запада, трябва да прочете тази книга и да преосмисли мнението си. Джак Ма е една част Бил Гейтс, една част Стийв Джобс, една част Лари Пейдж, една част Сергей Брин и една част Марк Зукърбърг, съчетани в едно.”
Сър Мартин Сорел, изпълнителен директор на WPP

„Това увлекателно и отлично написано представяне на Ма и неговата роля в корпоративния свят ще допадне на огромен брой читатели.”
Library Journal

„Проникновена и завладяваща история… Кларк пише с усет и дълбочина.”
Wallstreet Journal

„Забележителна и задълбочена книга.”
The Economist

„Задължително четиво за всеки, който иска да се ориентира в новата икономика на Китай.”
Financial Times

-------------------

Дънкан Кларк, бивш инвестиционен банкер в Morgan Stanley, владеещ мандарин, живее и работи в Китай вече повече от двайсет години. Ръководи екип от над сто души в BDA China, инвестиционна консултантска фирма, която основава в Пекин през 1994 г. Кларк е експерт за Китай в областта на интернет. Бил е гостуващ преподавател в Станфордския университет, където приветства Джак Ма на сцената като главен лектор, заедно с ръководителите на други водещи интернет компании в Китай, включително Baidu, Sina и Tencent.

--------------------

В тази книга се разказва по-малко за Джак и повече за интернет-революцията в Китай - за това как предприемачите обръщат тази ситуация в своя полза. Това определено е едно доста добро четиво. Чрез него ще получите прозрение за китайската икономика и битките на предприемачите срещу тамошното, все по-натрапващо присъствието си, правителство.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Alibaba - империята, която Джак Ма изгради"

Робърт Айгър - Моето най-велико приключение

Робърт Айгър - Моето най-велико приключение

Робърт Айгър

21.90 лв.
Робърт Айгър - Моето най-велико приключение - твърда корица

Робърт Айгър - Моето най-велико приключение - твърда корица

Робърт Айгър

26.90 лв.
Третата врата - Или необичайният път към успеха
-10%

Третата врата - Или необичайният път към успеха

Алекс Банаян

16.20 лв.
Стив Джобс. Биографичен портрет
-10%

Стив Джобс. Биографичен портрет

Кевин Линч

25.20 лв.
Голямата битка за Космоса
-10%

Голямата битка за Космоса

Крисчън Девънпорт

22.50 лв.

Други книги от Дънкан Кларк

Коментари за "Alibaba - империята, която Джак Ма изгради"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах