Абонамент за бюлетин
100-те най-влиятелни жени

100-те най-влиятелни жени

Издадена: 2011
Брой страници: 168
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 23.00x27.00
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 10.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Политика, публицистика, медии
Няма спор, че обществото ни, както и всички останали общества, третира мъжете и жените по различен начин. Както няма спор и че ние сме различни. Когато преди три месеца направихме класацията "100-те най-богати българи" видяхме, че жените в нея са едва 10 процента. А половината от тях бяха в списъка като наследнички на съпрузите си или на бащите си. Разбира се, това не е представително изследване, но въпреки всичко е някаква статистика. И понеже половината от обществото ни все пак е от жени, този път обръщаме фокуса и правим класация на "100 най-влиятелни жени" . За да няма сърдити отново имаме 10% мъже – този път в журито, избрани както и жените, на базата на нашата оценка за влиятелност.

Смешно е все пак, че докато жените в Европа години наред се борят за равно влияние с мъжете в процесите на взимане на решения, у нас все още не е ясно нито какво са "високи позиции", нито какво е действителното представителство на жените в тях. Просто няма данни. Може би, никой не се интересува, а може би никой не се интересува, защото просто не знае фактите и си мисли, че всичко е наред.

Затова и силно ме учуди, когато на страниците на това списание, някак от самосебе си, се надигна дебат за положението на жените не просто в съвременното общество, а по високите етажи на властта. Този дебат почти не е бил провокиран от нас, той дойде от върховете на класацията (което само може да ни радва, че сме оценили правилно влиянието) и то от жените, които работят в мултикултурна среда.
Много ще се радваме, ако успеем да го продължим и извън списанието.

Сибина Кръстева - главен редактор

Книги, подобни на "100-те най-влиятелни жени"

Пропаганда - лозунги от времето на социализма
-10%

Пропаганда - лозунги от времето на социализма

14.40 лв.
Бойко Борисов (В) Първо лице. Още два мандата по-късно

Бойко Борисов (В) Първо лице. Още два мандата по-късно

12.95 лв.
Разкази за управлението на Китай
-5%

Разкази за управлението на Китай

17.10 лв.
Ваксините: Полезни или опасни
-10%

Ваксините: Полезни или опасни

13.50 лв.
Пет минути с Петър Увалиев. Радиобеседи, част 2
-5%

Пет минути с Петър Увалиев. Радиобеседи, част 2

23.75 лв.
Коментари за "100-те най-влиятелни жени"
Емилия - 02/08/2011
Просто е възмутително докъде може да стигне слагачеството. Тази ваша класация няма да бъде валидна и 6 месеца, а една истински влиятелна личност се изгражда с години. Коя от тях изпълва този критерий? Всички са еднодневки, докарани на всичко отгоре на "върха" от мъже, с които са спали. Това няма нищо общо с феминизма. А най-отблъскващо е журито с такива компрометирани личности в него като Стефан Тафров и Иван Кръстев, които (и двамата!) правят открай време кариера със слагане на жени(става дума за подмазване, за друго не ги бива). Поредната порция лиги, поднесени от "Пари".

Diana - 06/07/2011
Класацията си я бива и не са само управляващи, а има бизнесдами, журналисти, ръководители на медии, като Силва Зурлева, Саша Безуханова, Диляна Грозданова...

Анна - 11/03/2011
Съгласна съм с коментарите.Повечето от българските жени едва свързват двата края,а тук се въздигат някакви близки на управляващите!Срамота!!!

СССРейчо - 10/03/2011
Всички "влиятелни" тази година са ТОП !!! мутри, мутреси, приятелки на мутри, поставени на постовете от мутри и т.н. Цветелина Бориславова изпъква "ярко", а и парите й светят по-силно..... С какво е толкова влиятелна червената МОМА Кристалина Георгиева ???? Какво е дала или какви помощи е осигурила за мизерстваща България ??? А когато бяха блокадите от Гърция, когато имаше наводнения ??? КАК помогна Кристалинка ??? НИКАК..... А сега иска от БОЙКО самолети, за да си пише актив в ЕС ...., да, ама с наши пари....

вк - 09/03/2011
защо не пишете за стачката в Дрезден на учителите? 7 000 са на улиците. Всички искат Глас стеагъл, кога ще се приеме и у нас. Не искаме банки да управляват живота ни, искаме човешкият ресурс като ЧОВЕШКИ да е отравната точка за развитие, а не някакви си банкерчета окрали народи, да ни се усмихват насреща и да ни учат на спокойствите и толерантност.
В Америка единствено се учи английски, и то много лошо ниво, а за езикови гимназии, каквито ние имахме на времето, да не говорим за математически, ТЕ просто НЯМАТ!!!
И знаете ли защо? От образованието се тръгва. Днес децата ни се възпитават от сапунени сериали, от хора като Азис и сие. Колкото по вулгарно и по голо е едно предаване, толкова ние се чувствме по свободни и България стана плът за Запада, ония моралисти, дето като идеш да си запишеш детето на училище, ти дават един ферман да попълнеш и за адресите на бащата и майката има приготвени различни графи. Защото семейството е разбито. И нашата чиста българска плът заминава за Запада да попълва емоционалната дупка на Запада? ЗА пари и сух живот????
И политиците не го виждат? Ей тук му е мястото за една звучна българска.... чухте , я , нали???

vk - 09/03/2011
Аз предлагам да обявим тези жени освен за най-влиятелни и за най-велики, ако разходите им и заплатите им са в рамките на една средна учителска заплата да речем.
Обещах на децата си да не псувам, но се ОЛЯХТЕ!!! За какво ми говорите за жени или мъже обслужващи интересите на еднА ВЪРХУШКА, КОЯТО НИ Е ПРИТИСНАЛА ДО СТЕНАТА И ВЪЗДУХ НЕ НИ ДАВА!!!
....

Миа - 09/03/2011
главен редактор. резултатът е мощен пиар за властта, не за българките, уви

Миа - 09/03/2011
Извинете, но как може да рекламирате глупавата класация, обвързана директно с управляващите в момента? И на какво е директор тази Сибина? Директор на класация. Глупаво

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах