Абонамент за бюлетин
Ябълката – храна и лекарство
-10%

Ябълката – храна и лекарство

ISBN: 9789543984640
Издател: Труд
Издадена: 2016
Брой страници: 168
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 6.00 лв.
Цена: 5.40 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Медицина и здраве, Книги за здравето, Домакинство и хоби, Хоби, Овощарство и лозарство
"Една изядена ябълка на ден държи доктора надалеч' – защо по цял свят хората вярват в това, разкрива Пенчо Далев в най-новата книга от поредица Здраве от природата „Ябълката – храна и лекарство”.

От древни времена ябълките се приемат като ценен хранителен и диетичен продукт. Ежедневно на трапезата присъстват златна превъзходна, айвания, джонатан, грени смит, мелроуз, джонатан голд, молиз делишъз, фуджи, флорина или друг сорт от най-обичания плод. Хората обичат ябълките свежи и печени не само за храна, но и за подобряване на храносмилането, за увеличаване на отделянето на жлъчен сок, за спадане на отоци, за подобряване на кръвообразуването, за лекуване на склероза и подагра, на хроничен ревматизъм и бъбречнокаменна болест, на простудна кашлица и прегракналост. Тоест ябълката ни прави здрави и нямаме нужда от лекари.

Много рецепти от старата народна медицина са стигнали до нас и се изучават и потвърждават от съвременната медицина. Установено е, че ябълките са ефикасно средство при лекуването на болни от хипертония. Ябълките нормализират артериалното налягане, борят се срещу главоболието, както и срещу болките в сърдечната област.

Важна роля за лечебните и здравни качества на ябълката играят пектините. Те имат свойството да извеждат от организма токсичните вещества, включително тежките метали – оловото, никела, кобалта, както и холестерина. Ябълковите диети се препоръчват при лекуване на затлъстяване и на редица други болести. Наблюденията са показали, че фитонцидната активност на ябълките също е много висока. Ако ябълките се дъвчат бавно, след няколко минути устата се освобождава от микробите. Всичко това прави тези плодове много желан хранителен продукт.

Ябълката е първото овощно дърво, привлякло в далечното минало вниманието на човека. През пролетта всички се радваме на цъфналите ябълкови дръвчета, а Пенчо Далев ще ви научи и как сами да отгледате успешно плодно ябълково дръвче.
Колко ценен плод е ябълката, се вижда от това, че всички народи я вплитат в своите митове и легенди, религии и философии, литература и изкуство. И тя става символ на любовта, брака, пролетта, младостта, плодородието, дълголетието, безсмъртието, а в християнската традиция ябълката се свързва с изкушението и първородния грях. А писатели и философи я използват, за да създават своите мъдри мисли.

Освен ценни съвети и информация за здравословните качества на ябълката, в книгата има и над 220 рецепти за вкусни храни с ябълка.

Книги, подобни на "Ябълката – храна и лекарство"

Белтъците – храната на живота
-10%

Белтъците – храната на живота

Пенчо Далев

10.79 лв.
Наръчник по Йога с 30 основни асани за балансиран живот

Наръчник по Йога с 30 основни асани за балансиран живот

Колектив

17.99 лв.
Вдъхновяващ дневник за влизане във форма

Вдъхновяващ дневник за влизане във форма

34.90 лв.
Домашно SPA студио

Домашно SPA студио

Стейси Макартър

20.00 лв.
Масаж. Енциклопедия
-10%

Масаж. Енциклопедия

Владимир Васичкин

27.00 лв.

Други книги от Пенчо Далев

Коментари за "Ябълката – храна и лекарство"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах