Абонамент за бюлетин
Шлифоващият диаманти
-10%

Шлифоващият диаманти

ISBN: 9789543760237
Издател: Жануа '98
Издадена: 2009
Брой страници: 368
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 12.60 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Познай себе си
В традицията на спечелилата огромна читателска аудитория "Да събудим Буда у себе си", изтъкнатият американски преподавател по тибетски будизъм споделя доказано печеливши стратегии за успех в бизнеса и в личния живот. В неповторимо съчетание от древна и съвременна мъдрост, заимствана от тибетския будизъм, "Шлифоващият диаманти" предлага на читателите мощни стратегии за постигане на личен и професионален успех, разисквани в три пласта. Първият от тях включва откъси от превода на "Диамантената сутра" - древен текст, представен във вид на разговори между Буда и неговия предан ученик Субхути.
Вторият пласт представлява цитати на някои от най-добрите коментари върху тибетската будистка традиция. И третият пласт, съдържащ основния текст, излага учението и бизнес стратегиите на Геше Майкъл Роуч. Той предлага ново вникване в древната мъдрост чрез примери от собствения си опит като един от основателите на диамантената корпорация "Андин Интернешънъл", започнала съществуването си със заем от 50 000 долара и достигнала годишно ниво на продажби над 100 000 000 долара.
Лекият, достъпен стил и дълбокото духовно разбиране на Майкъл Роуч превръщат "Шлифоващият диаманти" в безценен източник на неподвластна на времето мъдрост за всички запознати и незапознати с тибетския будизъм.

"Кръстоска между моралните принципи, проповядвани от Далай Лама и "Седемте навика на високоефективните хора" на Стивън Кови, "Шлифоващият диаманти" ще ви покаже как да превърнете в градинска алея своя път към банката!..."
Amazon.com

"Тук ще намерите мъдри съвети и препоръки за нравствен и успешен начин да организирате своите делници в света на бизнеса, основани на принципите на тибетския будизъм..."
Духовност и здраве

Геше Майкъл Роуч получава бакалавърска степен от Принстънския университет и работи дълги години в Ню Йорк като директор на голяма диамантена компания. Будистки монах, получил своята степен "геше" (магистър по будизъм) от тибетския манастир Сера Мей след двайсет и две годишно обучение. Преподавател по будизъм от 1981 година, той е и специалист по санскрит, тибетски и руски езици, преводач на множество произведения.

Книги, подобни на "Шлифоващият диаманти"

Блажено дихание

Блажено дихание

Ниъл О'Mърку

23.50 лв.
Силата на студа

Силата на студа

Ниъл О'Mърку

23.50 лв.
Богатството, което не се купува с пари
-5%

Богатството, което не се купува с пари

Робин Шарма

19.00 лв.
12 рецепти за щастие

12 рецепти за щастие

Росица Якобс

15.00 лв.
Само за мъже. 42 шанса за Нея и Него
-10%

Само за мъже. 42 шанса за Нея и Него

Росен Кутелов

17.10 лв.

Други книги от Геше Майкъл Роуч

Коментари за "Шлифоващият диаманти"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах