Абонамент за бюлетин
Шести патрул
-10%

Шести патрул

ISBN: 9789547615724
Издател: ИнфоДАР
Издадена: 2016
Брой страници: 432
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 12.50x20.00
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 15.30 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
От незапомнени времена, от зората на човечеството, Различните – Тъмни и Светли – си противостоят, за да съхранят равновесието на силите на Светлината и Мрака. Магове, вещици, върколаци, вампири и други Различни живеят сред хората, които не подозират за съществуването им. Доброто и злото водят безкрайна, жестока борба, но именно тя поддържа баланса, без който дори Сумракът не може да оцелее. Какво ще стане, ако равновесието се наруши? Възможно ли е това вече да се случва неусетно, в ежедневието ни, и злото тихо и незабележимо да е победило във вековната битка? Апокалипсисът наближава и Различните от целия свят трябва да възродят прастария, но забравен от всички Шести патрул, за да предотвратят неминуемото.

С новия роман от серията за Патрулите Сергей Лукяненко ни повежда на още по-удивително приключение, но ни изправя и пред неочаквани въпроси: Доколко мрачен е Мракът, доколко светла е Светлината и колко трудно е да си просто човек?


Сергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други романи, по които са заснети и филми. Поредицата за патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд, благодарение на филмите, заснети по нея.

Носител е на редица награди, включително за най-добър писател на Еврокон 2003г.
Роден в Казахстан, Лукяненко е лекар по професия, работил е като редактор на списанието за научна фантастика „Светове”. Професионално се занимава с литература от 1993 г. Член е на журито, връчващо наградата „Странник”. Определя жанра, в който работи като “Фантастика на твърдото действие” или “Фантастика на Пътя”.

„Сравняват поредицата на Сергей Лукяненко „Патрулите” с „Хари Потър”, което не е неточно. По удачно би било обаче сравнението с популярните поредици за магия / вампири / любов като „Здрач” на Стефани Майър ( по, която са заснети филми ),”Истинска кръв” на Шарлейн Харис ( по, която има сериал) и „Анита Блейк” на Лоръл К. Хамилтън (интересът към която не спада).Те се развиват в леко променена версия на нашия свят, където сред обикновените хора живеят вещици, вампири, метаморфи, магьосници и гоблини,които имат чудновати междувидови отношения, участват в отмъщения, предизвикват раздори и се месят в съдбата на човечеството...Лукяненко предлага оригинален руски образец на този жанр.”
The Guardian

„Лукяненко е невероятен в представянето на нови идеи пред своите читатели.”
The Sydney Morning Herald, Australia

„Руският еквивалент на Дж.К.Ролинг.Забележително четиво”
Daily Telegraph

„Книгата по нищо не отстъпва на предишните романи от поредицата за Патрулите.”
Romanteg.com

„Пленителна....Един от най-оригиналните и четивни свръхестествени романи от известно време насам.”
Scotland on Sunday

Книги, подобни на "Шести патрул"

Сумрачен патрул
-10%

Сумрачен патрул

Сергей Лукяненко

16.20 лв.
Дневен патрул
-10%

Дневен патрул

Сергей Лукяненко

16.20 лв.
Линията на бляновете
-10%

Линията на бляновете

Сергей Лукяненко

15.30 лв.
Лордът от планетата Земя
-10%

Лордът от планетата Земя

Сергей Лукяненко

16.20 лв.
Кваzи
-10%

Кваzи

Сергей Лукяненко

14.39 лв.

Други книги от Сергей Лукяненко

Коментари за "Шести патрул"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах