Абонамент за бюлетин
Чистота
-10%

Чистота

ISBN: 9786191508624
Издател: Колибри
Издадена: 2016
Брой страници: 592
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 25.00 лв.
Цена: 22.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
След завършването на колежа, вместо най-сетне да поеме пътя си в „истинския живот”, Пип Тайлър се озовава в безпътица. Обременена от огромен студентски заем, който няма как да върне със зле платената си и ужасно скучна работа, от тайната си любов към женения, на всичкото отгоре с петнайсет години по-възрастен от нея Стивън, и най-вече от психически неуравновесената си майка, която категорично отказва да разкрие кой е баща й, Пип сграбчва случайно изскочилата възможност да обърне гръб на всичко и да замине за Южна Америка. Там тя ще изкара стаж в организация, поставила си за цел да извади на светло всички мръсни държавни и корпоративни тайни и да промени света. Както и в предишните си две книги, „Поправките” и „Свобода”, съвременният класик на американската литература Джонатан Франзен проникновено изследва човешките връзки и непостижимия стремеж за чистота в отношенията помежду ни и с околния свят. Той не само вкарва пълноценно в голямата литература новите интернет технологии – мрежите за общуване Фейсбук и Туитър, разследващите сайтове и хакерските атаки – като среда, оформяща ежедневието ни, но и поставя въпроса за тяхното въздействие върху същината на днешната цивилизация и всеобщата надежда за справедливост. И макар че авторът сам намига иронично към амбицията си да създаде голям социален роман в традицията на Дикенс (многобройни са заиграванията с „Големите надежди”, а и главният персонаж неслучайно е кръстен Пип), той не просто обрисува мащабните обществени движения и процеси, а поставя под увеличителното стъкло на микроскопа човешката душа, продължава по стъпките на Достоевски, тъй като и тук, зад бляна по „Чистота”, се крие едно престъпление и неговото наказание.

----------------

Джонатан Франзен (Jonathan Franzen) е американски писател. Роден е в Чикаго, Илинойс, израства в предградията на Сейнт Луис, Мисури. Завършва „Swarthmore College“. Живее в Манхатън, Ню Йорк, пише за списание Ню Йоркър.

-----------------

Последната книга на Джонатан Франзен продължава да поддържа традицията на изследването и разкритието на лицемерието, сложността, трагедиите и успехите на съвременните семейства в Америка. Както и в предишните си книги, авторът свършва огромна работа в разкриването на противоречията и човечността в основните герои на книгата. Макар и относително дълга, книгата се чете на един дъх, и често се улавях да я чета дълго след като светлините трябваше да са изгаснали.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Чистота"

Кръстопътища
-10%

Кръстопътища

Джонатан Франзен

35.91 лв.
Семейни жени

Семейни жени

Кристина Кампос

19.95 лв.
Изумление и трепет

Изумление и трепет

Амели Нотомб

16.00 лв.
Хигиена на убиеца

Хигиена на убиеца

Амели Нотомб

18.00 лв.
Къщата с вратите. Роман за Съмърсет Моъм

Къщата с вратите. Роман за Съмърсет Моъм

Тан Туан Ен

21.90 лв.

Допълнителни материали Други книги от Джонатан Франзен

Коментари за "Чистота"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах