Абонамент за бюлетин
Червената шапчица
-10%

Червената шапчица

Издател: Сиела
Издадена: 2014
Брой страници: 188
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 13.00 лв.
Цена: 11.70 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Фантастика, фентъзи
Чели сте приказките „Червената шапчица”, „Котаракът в чизми”, „Синята брада”, усещали сте тръпката на закодираните в тях послания, чрез които хората са предавали на следващите поколения своите страхове, но и надежди.

Анджела Картър е оголила съдържащата се в тях есенция, оформила е нови повестования, подчинени все така на мрака, на насилието, на чувствеността, но и на смелостта и на нарушаването на догмите.

В „Кървавата шапчица” ще откриете не просто приказки за възрастни, а модерната митология на съвременния човек, който не е забравил колко страшни са горите и дебнещите в тях ужаси.

„Децата бързо порастват в тази дива страна. Те нямат играчки, с които да си играят, затова работят усърдно и бързо помъдряват, но това момиче, толкова хубаво и най-малкото в семейството, изтърсачето, е разглезено от майка си и баба си, която му е изплела този червен шал, който днес има злокобния вид на кръв по снега. Гърдите ѝ тъкмо са започнали да набъбват; косата ѝ е лека като пух и толкова светла, че почти не засенчва бледото ѝ чело; страните ѝ са свежи, алени и тъкмо е започнало женското ѝ кървене – часовникът в нея, който отсега нататък ще удря веднъж месечно.

Тя се намира и се движи в рамките на невидимия пентаграм на собствената си девственост. Тя е непокътнато яйце; тя е запечатан съд; в себе си тя носи магическо пространство, входът към което е здраво затворен с мембрана; тя е затворена система; не знае как да трепери. Има си нож и не се страхува от нищо.
Баща ѝ навярно щеше да ѝ забрани да тръгне, ако си беше вкъщи, но той е далеч в гората – събира дърва, а майка ѝ не може да ѝ откаже.
Гората се затвори над нея като челюсти.”

Книги, подобни на "Червената шапчица"

Умни деца
-5%

Умни деца

Анджела Картър

17.10 лв.
Сребърните очи
-5%

Сребърните очи

Скот Коутън, Кира Брийд-Райсли

18.91 лв.
Поканените

Поканените

Дженифър Макмеън

25.00 лв.
Ботанически кошмари
-5%

Ботанически кошмари

Колектив

20.90 лв.
Нощната кучка
-10%

Нощната кучка

Рейчъл Йодър

18.00 лв.

Допълнителни материали Други книги от Анджела Картър

Коментари за "Червената шапчица"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах