Абонамент за бюлетин
Цифрова фотография - второ преработено и допълненo издание
-10%

Цифрова фотография - второ преработено и допълненo издание

Издател: Асеневци
Издадена: 2015
Брой страници: 290
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.50x23.50
Корична цена: 24.95 лв.
Цена: 22.46 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Изкуства, Фотография
В този практически наръчник ще намерите отговори на едни от най-важните въпроси, с които се сблъсква всеки фотограф-любител, решил да тръгне по завладяващия път на цифровата фотография.

В първата част на книгата са дадени препоръки за избора на фототехника. Кой фотоапарат е по-добър? А кой ще бъде по-добър за вас? Струва ли си да купувате скъп огледално-рефлексен фотоапарат, или можете да се ограничите с относително евтин цифров компактен фотоапарат? Първата част на тази книга ще отговори на тези въпроси и ще ви помогне да изберете оптималния за вас фотоапарат. Разгледан е и изборът на допълнителни аксесоари и обективи.

Втората част на книгата разглежда особеностите на експлоатация на фотоапарата. Ще узнаете как да смените обектива и картата памет, как да удължите живота на батерията и как да свържете фотоапарата към компютъра.

Третата част е кулминацията на книгата. В нея са показани начини за снимане в различни условия. Ще узнаете как да снимате правилно през нощта, през зимата, каква техника да вземете със себе си за снимане на сватба и за обикновено пътешествие.

В тази част е обяснено и за какво се използват различните настройки и режими на вашия фотоапарат. Тук са обяснени особеностите при снимането на портрети, пейзажи, използването на светкавица, макро- и телеснимането, ще научите как се прави размит фон (боке) и др. Обяснено е какви са видовете светофилтри и как се използват. След прочитането на тази част вие ще бъдете „на ти“ с вашия фотоапарат. Термини като експозиция, бленда, експонация, баланс на бялото и ISO повече няма да ви объркват.

От четвъртата част ще научите какво ви е нужно за създаването на малко фотостудио. Ще разберете как да си намерите евтина, но достатъчно добра по своите характеристики светкавица, и ще се научите да я използвате както в помещение, така и на открито. Разгледани са и начините за синхронизиране на светкавицата и фотоапарата. Дадени са схеми за разполагане на светлинните източници в студиото, а също така са описани модификатори на светлината - софтбоксове и фото чадъри.

В последната пета част на книгата е разгледано допълнителното програмно осигуряване, което ще бъде полезно за всеки фотограф. Ще се научите да прехвърляте снимките на компютъра и да ги обработвате - да намалявате размера, завъртате, изрязвате (кадрирате), премахвате червени очи.

Казано накратко - от този практически наръчник ще научите всичко, което трябва да знаете, за да правите хубави снимки.

За автора ====================

Денис Колисниченко е водещ автор в областта на информационните технологии. Публикувал е многобройни статии и повече от 30 книги. Написани на разбираем език, неговите книги се отличават с изобилие от конкретни практически примери. Точно това ги прави много популярни.

Книги, подобни на "Цифрова фотография - второ преработено и допълненo издание"

Туристическа фотография
-5%

Туристическа фотография

Скот Келби

31.35 лв.
За фотографията

За фотографията

Сюзан Зонтаг

22.00 лв.
Етюд-и-те на София: 24 часа
-10%

Етюд-и-те на София: 24 часа

Иван Шишиев

31.50 лв.
Тайните на цифровата фотография
-5%

Тайните на цифровата фотография

Скот Келби

27.55 лв.
Как да правим страхотни снимки. Наръчник по фотография
-10%

Как да правим страхотни снимки. Наръчник по фотография

Бенедикт Брейн

21.60 лв.

Други книги от Денис Колисниченко

Коментари за "Цифрова фотография - второ преработено и допълненo издание"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах