Абонамент за бюлетин
Цветът на магията

Цветът на магията

ISBN: 9789544221508
Издател: Архонт-О
Издадена: 2023
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Началото на Света на Диска е поставено! През 1983 г. за първи път е издадена книгата на ненадминатия Тери Пратчет „Цветът на магията“, част от поредицата „Магьосници“.

Тази знакова книга е само първият щрих в пъстрата картина на вълшебния свят на Пратчет и след нея читателят ще продължи да се среща с все повече смехотворни чудесии.

Светът на Диска е безспорно най-шантавото, най-смехотворното и най-магическото място във фентъзи литературата. Геният на Пратчет вдъхва живот на страниците и на своите герои – Леля Ог, Баба Вихронрав, Смърт... Творчеството на автора е един голям казан за отвари, в които той от сърце забърква легенди, религия, архетипове, класически мотиви и герои, история, пороци, порядки и още много други. Но при приготвянето всички тези елементи минават специална обработка – Пратчет се оглежда във всяко едно от тях критично, често ги осмива, а иронията му е направо изгаряща за ограниченията на модерния свят.

Ако се чудите откъде да започнете със Света на Диска, „Цветът на магията“ е чудесно начало (не само заради страхотното заглавие, което не вреди). А чудите ли се къде се развива действието на романа? В Анкх-Морпорк, разбира се.

Светът е плосък и гигантската костенурка Атуин го носи на гърба си, а отгоре са стъпили четири слона. Най-добре не сверявайте с учебниците по физика.

Пътешествието започва с Ринсуинд, Двуцветко и Багаж.

Ринсуинд е малко непохватен, невеж магьосник, който умее да се забърква в неприятности. По някаква случайност именно той се е сдобил с една от най-мощните магии в света – тази на осемте цвята. А се пада нещо като „екскурзовод“.

Двуцветко пък е пътешественик, дошъл от далечни земи в Анкх-Морпорк само за да разгледа. Но пък със злато в гащите всяка дестинация може да бъде туристическа.

Багажът не е какъв да е багаж, а омагьосан сандък, който се мъкне непрестанно по петите на Двуцветко.

Каква банда само, но ние чинно тръгваме след нея и се оглеждаме за всяка каша, която сътворят по пътя си.

Драконите, магьосниците, троловете и джуджетата са само малка част от епоса на Патчет. А сред най-любимите персонажи, създадени от него, е и Смърт, на когото е и посветена отделна поредица.

„Цветът на магията“ е забавно и щуро начало на една приключенска история, която се чете на един дъх, единствено прекъсван от време на време, за да се запитате „Какво прочетох току-що?“. Бъдете сигурни, че остроумието и хуморът на сър Тери Пратчет майсторски ще завладеят вниманието ви и няма да го пуснат още дълго време.

В плоския свят на Диска, носен на гърба на гигантска костенурка (от неизвестен пол), започва ужасно налудничаво пътешествие. Един алчен, но бездарен магьосник, наивен до кретенизъм турист, чийто Багаж тича със стотици малки крачета, дракони, които съществуват само ако вярвате в тях и разбира се, Ръба на Диска...

Книги, подобни на "Цветът на магията"

Едно драсване на перото
-10%

Едно драсване на перото

Тери Пратчет

24.30 лв.
Пощоряване

Пощоряване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Опаричване

Опаричване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Алергия към магия
-10%

Алергия към магия

Тери Пратчет

26.10 лв.
Автентичната котка
-10%

Автентичната котка

Тери Пратчет

12.60 лв.

Други книги от Тери Пратчет

Коментари за "Цветът на магията"
Добромир - 13/12/2022
кога ще има в Стара Загора

svetla - 30/01/2010
az si q vzeh dnes ot knijarnicata v mol sofiq na stamboliiski za 7 lv

Андрей - 17/10/2009
И аз се интересувам, издирвам я от доста време, но за съжаление ми казват че няма тираж.

Венелин - 24/07/2009
Някъде на склад няма ли тираж?

BKP - 26/03/2009
И аз се интересувам от книгата и бих искала да зная кога ще има тираж...

стефани - 07/02/2009
Моля Ви, да ми кажете кога ще я получите отново, защото наистина много искам да си купя тази книга!

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах