Абонамент за бюлетин
Хипи
-10%

Хипи

ISBN: 9789547694606
Издател: Обсидиан
Издадена: 2018
Брой страници: 288
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Всички работим със стереотипи, но те почти никога не са базирани на собствения ни опит. Затова ние от „Обсидиан“ казваме #НеЕКаквотоСиМислиш и предизвикваме читателите да решават сами за себе си и да не се оставят чуждите разбирания да определят мирогледа им. Точно както хипитата, които се изправят срещу установения ред, културните и социални норми.

В кампанията по повод най-новия роман на Паулу Коелю „Хипи“ се включиха певицата Веси Бонева, хип-хопърите RXDIи Kukushevот RDMK и влогърите Райс и Алекс от „Четат ли двама“, които прочетоха откъси от книги на световноизвестния писател и призоваха читателите да не робуват на стереотипи, а да си създават собствено мнение за книгите.

В дългоочаквания си нов роман „Хипи“ авторът на бестселъри Паулу Коелю ни връща назад във времето, при мечтите на едно поколение, което се бори за мир и се осмелява да предизвика приетия социален ред. Той описва историята на младежа Паулу, който иска да бъде писател и се отправя на пътешествие в търсене на по-дълбок смисъл на живота си – първо, с известния „Влак на смъртта до Боливия“, после на стоп през Чили и Аржентина.Пътуването на Паулу го отвежда и до прочутия площад „Дам“ в Амстердам, пълен с млади хора, облечени в ярки дрехи, които горят тамян, медитират и свирят, докато обсъждат сексуалното освобождение, разширяването на съзнанието и търсенето на вътрешна истина.

Там той се запознава с Карла, която чака подходящия човек да я придружи в легендарното хипи пътешествие до Непал. Тя убеждава Паулу да тръгне с Магическия автобус през Европа и Централна Азия до Катманду. Двамата пътуват с ексцентрични хора, всички те имат интересни истории за споделяне и ще преживеят лични трансформации, ще променят приоритетите и ценностите си. Самите Паулу и Карла преоткриват връзката си – тя ги води към нови избори и решения, които ще преначертаят пътя им.

--------------

Досега съм прочела две от книгите на Коелю, които са оставили у мен дълбок отпечатък. И двете бяха пълни с мъдрост и абстракции. Но тази книга, според мене, бие и двете. Защо ли? Тя е силно биографична и наистина е добре поставена в реалността. Действието се развива през 60-те по време на хипи ерата, а това за мен означава много.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Хипи"

Стрелецът
-10%

Стрелецът

Паулу Коелю

18.00 лв.
Алхимикът - ново издание
-10%

Алхимикът - ново издание

Паулу Коелю

18.00 лв.
Захир
-10%

Захир

Паулу Коелю

16.20 лв.
Демонът и сеньорита Прим - ново издание
-10%

Демонът и сеньорита Прим - ново издание

Паулу Коелю

16.20 лв.
Вероника решава да умре
-10%

Вероника решава да умре

Паулу Коелю

16.20 лв.

Допълнителни материали Други книги от Паулу Коелю

Коментари за "Хипи"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах