Абонамент за бюлетин
Хилядолетната битка: Лабиринт
-10%

Хилядолетната битка: Лабиринт

ISBN: 9786191952939
Издател: Книгомания
Издадена: 2021
Брой страници: 304
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 17.90 лв.
Цена: 16.11 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Средновековният рицар Ромен де Валоа, рицар от Ордена на храма, се впуска в тайна средновековна мисия. Годината 1187-а е съдбоносно време за християните в Светите земи след битката при Хатин и падането на Йерусалим. Той трябва да изпълни Завета и да предотврати най-страшното – победата на мюсюлманските орди на Саладин, за да оцелее Вярата. В този исторически роман за Доброто и Злото обаче има и „българска следа“ – прочетете как събитията от XII столетие ще отекнат в XXI век. Със своя талант на разказвач и ярко въображение Йордан Колев ще ви поведе в лабиринта на „Хилядолетната битка“.

Лабиринтът е сложна надсловесна фигура, в която е нарушено съотношението между пространство и време. Пространството е умишлено намалено и сгъстено, а времето – умишлено удължено. Защото, влизайки в лабиринта, ние ставаме жертва на неговите уловки; поемаме нанякъде, задънваме се, връщаме се, загубваме се в коридорите, лутаме се и докато намерим изхода, времето тече...

Точно на този принцип е изграден прекрасният роман на Йордан Колев „Хилядолетната битка: Лабиринт“. В пространството на една загадка времето е удължено до няколко века: от битката на тамплиерите срещу неверниците за опазване на Божи гроб до сегашната война с Ислямска държава за опазване на човешките ценности и достойнство.

Постепенно книгата се изпълва не само с любопитни събития и с интересни човешки съдби, а и със значим смисъл; принуждава ни да си припомним вечния проблем за „доброто“ и „злото“.

„Хилядолетната битка: Лабиринт“ щастливо обединява напрегнатия сюжет с достойнствата на психологическата проза. Романът е увличащ екшън, като притежава и всички качества на високата художествена литература!

Владимир Зарев, писател

Кървави сражения, яростни двубои, тайни мисии – в „Хилядолетната битка: Лабиринт“ не липсва нито една от класическите съставки на романите за тамплиери. Но тук сблъсъкът на кръстоносците с армията на Саладин през 1187 година е само елемент от драматичния пъзел, който читателят ще реди с нарастващо любопитство чак до финала.

Каква е връзката между средновековния рицар Ромен де Валоа и съвременния любител на мрежови игри Борис? Защо единият размахва меча в смъртоносна схватка, а другият сънува кошмари с отсечени глави? Как събитията от XII столетие ще отекнат в XXI век?

След множество изненадващи обрати постепенно ще се изяснят всички пресечни точки между двете епохи. Тайната средновековна мисия на единия герой ще се окаже ключова и за другия, който ще последва вътрешния си подтик да се присъедини към снайперистите в съвременна Сирия. А авторът Йордан Колев ще превърне „българската следа“ в нещо повече от забавна подробност, защото и тя ще се окаже част от идеята му да покаже жестокостта на войната от различни времеви ракурси. Неговият талант на разказвач, с ярко въображение и майсторски изказ, ще запали въображението на всеки, който поиска да влезе в лабиринта на „Хилядолетната битка“.

Ирина Вагалинска, журналист

Книги, подобни на "Хилядолетната битка: Лабиринт"

Хилядолетната битка: Пазителят и кобрата
-10%

Хилядолетната битка: Пазителят и кобрата

Йордан Колев

17.91 лв.
Кацането
-10%

Кацането

Йордан Колев

13.50 лв.
От Рио до Кейптаун: Едно приключение в Южния Атлантик
-10%

От Рио до Кейптаун: Едно приключение в Южния Атлантик

Йордан Колев

13.50 лв.
Добруджанският феникс

Добруджанският феникс

Стефка Станчева

23.50 лв.
Човекът от последния вагон

Човекът от последния вагон

Марта Радева

18.00 лв.

Други книги от Йордан Колев

Коментари за "Хилядолетната битка: Лабиринт"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах