Абонамент за бюлетин
Хавра
-10%

Хавра

ISBN: 9789542823988
Издател: Сиела
Издадена: 2017
Брой страници: 704
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 19.90 лв.
Цена: 17.91 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
След безапелационния успех на "18% сиво" – бестселъра с 25 преиздания в България и преводи в Съединените щати, Франция, Полша, Словакия, Хърватия, Сърбия и др. – българският писател Захари Карабашлиев се завръща с нов мащабен роман.

Литературен трилър, историческа хроника, драматична любовна история и книга в книгата, "Хавра" пресъздава в себе си всяко едно от значенията на думата „първоизточник“ и съчетава елементи както на напрегнатия ноар, така и на историческата хроника. В нея социалното е пречупено през водовъртежите на сърцето, а динамичният и заплетен сюжет превръща киноматографичния разказ за мъж, готов на всичко в името на истината, и за жена, бореща се за любовта си, в майсторска панорама на две епохи.

Предпремиерата на романа ще се проведе от 20:00 ч. на 31 август по време на Празници на изкуствата "Аполония" 2017, а премиерата на романа ще бъде на 13 септември.

След години в Америка и поредица от провали Никола се прибира в родния град за погребението на баща си, загинал при нещастен случай. Краткият престой обаче се превръща в начало на рисковано разследване, което го въвлича в тъмна мрежа от интереси, престъпни конфликти и разкрития. Той се изправя пред ултимативни решения, които не би искал да взема.

Повече от век по-рано младата руска аристократка Вера Елегина копнее за независимост – от своята тиранична сестра, от закостенелите порядки и oт монотонността на средата си, докато светът навън кипи от промени. Случаят я запознава с харизматичен американски военен журналист и двамата поемат по опасен път, който ще ги свърже завинаги със съдбата на българския народ.

По какъв начин Никола и Вера ще се срещнат през времето и пространството? Може ли една необикновена любов да подпали искрата на война? Истината до свобода ли води, или до смърт?

В "Хавра" история и настояще се преплитат, факт и фантазия се смесват, напрегнато действие се редува с лиричност – със смели щрихи и в интимна близост, с внимание към незабележимото и усет към красотата.

---------------------

ЗАХАРИ КАРАБАШЛИЕВ пише проза и драматургия, автор е на романа "18% сиво" – бестселър с 25 преиздания в България и преводи в Съединените щати, Франция, Полша, Словакия, Хърватия, Сърбия и др. – класиран сред стоте най-любими книги на българските читатели в кампанията на BBC "Голямото четене". Карабашлиев е носител на наградите "Роман на годината" (Фондация "ВИК"), "Хеликон", "Аскеер" и др. Негови разкази и пиеси са публикувани в книгите "Кратка история на самолета", "Симетрия", "Откат" и други сборници и списания, превеждани са на много езици. Включен е в престижната американска антология "Най-добрата европейска проза" 2018.

Книги, подобни на "Хавра"

Рана
-10%

Рана

Захари Карабашлиев

20.70 лв.
Рана - твърда корица
-10%

Рана - твърда корица

Захари Карабашлиев

26.10 лв.
18% сиво
-10%

18% сиво

Захари Карабашлиев

16.11 лв.
Жажда
-10%

Жажда

Захари Карабашлиев

15.30 лв.
Опашката
-10%

Опашката

Захари Карабашлиев

17.01 лв.

Допълнителни материали Други книги от Захари Карабашлиев

Коментари за "Хавра"
Невена Колева - 06/09/2017
Романите на Захари Карабашлиев са шумно рекламирани, но далеч не толкова завладяващи. Голяма лъжереклама за нищо особено.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах