Абонамент за бюлетин
Фантастични животни и къде да ги намерим
-5%

Фантастични животни и къде да ги намерим

ISBN: 9789542714675
Издател: Егмонт
Издадена: 2015
Брой страници: 128
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x19.00
Корична цена: 9.90 лв.
Цена: 9.41 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Детска литература, Детски енциклопедии, Занимателни и образователни
„Фантастични животни и къде да ги намерим” предоставя възможно най-изчерпателната информация за знайни и необичайни магически същества, включително външен вид, характер, умения и местообитания. Енциклопедичното издание е оформено като точно копие на учебника на Хари Потър, в чиито полета се забелязват неговите и на Рон и Хърмаяни бележки. От Warner bros. подготвят филмова трилогия, базирана на книгата, с чийто сценарий се е заела самата Роулинг. Писателката наскоро обяви, че е приключила работата си по него. Филмите ще проследят историята на Нют Скамандър и неговите приключения в тайното магическо общество на Ню Йорк, седемдесет години преди тези, описани в „Хари Потър”.

------------------------

ФАНТАСТИЧНИ ЖИВОТНИ И КЪДЕ ДА ГИ НАМЕРИМ
Екземпляр от незаменимото произведение на Нютън Скамандър присъства в почти всяко магическо домакинство. Той е четен и препрочитан поколение след поколение в търсене на най-ефикасния начин човек да се справи с хорклъмпите на ливадата си или да отучи пухкавела си да пие вода от тоалетната. Сега и мъгълите имат възможност да научат какво яде джарвеят и защо не е добра идея да оставят мляко за бодливеца. Изданието ще ги запознае със света на необичайните магически създания, категоризирани от А до Я. Включена е и класификация на отдел „Регулация и надзор на магическите създания“ към Министерството на магията и кратък справочник за установената им опасност.

Световноизвестният бестселър „Фантастични животни и къде да ги намерим“ има вече петдесет и две издания и продължава да се радва на огромна популярност. Книгата е одобрен учебник в Училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ и до голяма степен е причина за постоянния висок успех на учениците на изпита по грижа за магическите създания.

--------------------

Нютън (Нют) Артемис Файдо Скамандър е роден през 1897 г. Интересът му към фантастичните животни е окуражаван от майка му, която отглеждала специални хипогрифи. След завършването на „Хогуортс“ господин Скамандър започва работа в отдел „Регулация и надзор на магическите създания“ на Министерството на магията. Първо в службата за премествания на домашни духчета, а после в служба „Зверове“, където многостранните му познания за най-чудатите магически животни му осигуряват бързо повишение. Често предприема изследователски пътувания в чужбина, благодарение на съвместната си работа с Бюрото за изследвания и контрол на змейовете. Така събира сведения за труда на живота си – „Фантастични животни и къде да ги намерим“.

През 1979 г. Нют Скамандър е награден с Ордена на Мерлин втора степен като признание към магизоологията или изучването на магическите животни. След пенсионирането си живее в Дорсет със съпругата си Порпентина и с домашните си любимци низълите Хопи, Мили и Молър.

Книги, подобни на "Фантастични животни и къде да ги намерим"

Хари Потър и затворникът от Азкабан, книга 3 (дизайн и илюстрации MinaLima)
-5%

Хари Потър и затворникът от Азкабан, книга 3 (дизайн и илюстрации MinaLima)

Дж. К. Роулинг

84.55 лв.
Хари Потър: Магьоснически алманах
-5%

Хари Потър: Магьоснически алманах

Дж. К. Роулинг

56.05 лв.
БИБЛИОТЕКА "ХОГУОРТС" - Колекция
-5%

БИБЛИОТЕКА "ХОГУОРТС" - Колекция

Дж. К. Роулинг

42.75 лв.
Приказките на барда Бийдъл (2017)
-5%

Приказките на барда Бийдъл (2017)

Дж. К. Роулинг

14.16 лв.
Хари Потър и Орденът на феникса, книга 5 (илюстровано издание)
-5%

Хари Потър и Орденът на феникса, книга 5 (илюстровано издание)

Дж. К. Роулинг

65.55 лв.

Други книги от Дж. К. Роулинг

Коментари за "Фантастични животни и къде да ги намерим"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах