Абонамент за бюлетин
Фалшиви показания
-10%

Фалшиви показания

ISBN: 9786197586091
Издател: Асеневци
Издадена: 2020
Брой страници: 336
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.50
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 19.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
„Фалшиви показания“ е майсторски написана истинска криминална история с обезпокоителни и неочаквани обрати.

Мари е само на 18 години, когато е изнасилена. Обвинена от полицията, че лъже и просто търси внимание, тя е принудена да оттегли своите показания.
Две години след това полицията разследва няколко сходни случая на изнасилване в два различни града. Детективите Галбрайт и Хендершот обединяват сили, осъзнавайки, че приликата в случаите е част от извратена игра, в която има един-единствен играч – сериен изнасилвач.

Това, което следва, е полицейско разследване в търсене на истинско и безсърдечно чудовище, белязало живота на много жени в Сиатъл и Денвър.
Милър и Армстронг провеждат интервюта с Мари, детективите Галбрайт и Хендершот, жертвите на изнасилвача, техните близки, както и самия Марк О’Лиъри, който е осъден на 327½ години затвор.

Разследването на журналистите е наградено с „Пулицър“ и така случаят на Мари, историите на други жертви на О’Лиъри, както и впечатляващата работа на детективите се превръщат в основата на „Фалшиви показания“ – истинска история с шокиращи разкрития, задължителна за всеки любител на трилъри и криминални разкази.

„Книгата „Фалшиви показания“ е грабващ и често съкрушителен разказ. Вдъхвайки живот на своите герои, Милър и Армстронг не толкова осъждат, колкото разкриват дълбокото сексистко отношение, което продължава да се просмуква в начина, по който нашето общество се отнася към изнасилването. Още по-хубаво е, че жените в тази книга са не само жертви, но и изключително силни протагонисти.“
Ан-Мари Слотър, президент и изпълнителен директор на „New America”, и автор на Unfinished Business

„Това е мрачна, важна, педантично разказана книга, която изобличава провалите на системата, която се занимава с разследване на престъпления срещу жените. Разкритията в нея са трагични, немислими, сякаш излезли от творба на Кафка. Но работата на авторите не спира с изразяването на възмущение. Те са в услуга на обществото, като разясняват практичните реформи, които биха могли да бъдат от съществена полза. Те разказват своята история с неумолима яснота и състрадание. „Фалшиви показания“ притежава всички нужни подробности, драматизъм и хуманно отношение, които правят този документален разказ не по-малко завладяващ от един роман.“
Себастиан Ротела, автор на Rip Crew

Книги, подобни на "Фалшиви показания"

Терапията

Терапията

Себастиан Фитцек

22.00 лв.
Убийства във Флийт Хаус

Убийства във Флийт Хаус

Лусинда Райли

19.95 лв.
Недовършена работа

Недовършена работа

Дейвид Балдачи

24.00 лв.
Крясъкът на орела
-10%

Крясъкът на орела

Карин Смирноф

22.50 лв.
Кръвта вода не става, книга 2
-10%

Кръвта вода не става, книга 2

Дж. Д. Кърк

19.80 лв.

Други книги от Т. Крисчън Милър

Коментари за "Фалшиви показания"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах