Абонамент за бюлетин
Училищен надзор, книга 1
-10%

Училищен надзор, книга 1

ISBN: 9789547615526
Издател: ИнфоДАР
Издадена: 2014
Брой страници: 456
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 15.99 лв.
Цена: 14.39 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Това е „Училищен надзор”. Тъмни и Светли подрастващи, събрани заедно в интернат, далече от очите на обикновените... Там, където дори учител по литература трябва да е Инквизитор. Може би те са твърде лоши за Дневния патрул и твърде добри за Нощния. Те са Различни, но освен това... те са ДЕЦА! Това е последният им шанс да израснат, да влязат в света на Различните, да поправят чужди грешки – и да сторят свои. Разбира се, ако това се случи.

Ще бъде ли нарушено равновесието между Тъмни и Светли магове? А може би ще се появи нова сила, чиито възможности надхвърлят предела на силите на Различните?

„Историята на Нощния и Дневния патрул не започва в края на 20 век, а много по-рано. И противоборството между Светли и Тъмни не се случва само в Русия. Именно за това ще разкажат книгите от новия цикъл „Патрули”, които са написани в съавторство с някои от най-талантливите съвременни руски фантасти. За мен бе огромно удоволствие, че в написването на тези книги бях по-скоро в ролята на „учител” – идеите за книгите и написаното в по-голямата си част е дело на автори, които любителите на фантастиката със сигурност ще запомнят.”

Сергей Лукяненко

***

Сергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други романи, по които са заснети и филми. Поредицата за патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд, благодарение на филмите, заснети по нея.

Носител е на редица награди, включително за най-добър писател на Еврокон 2003г.

Роден в Казахстан, Лукяненко е лекар по професия, работил е като редактор на списанието за научна фантастика „Светове”. Професионално се занимава с литература от 1993 г. Член е на журито, връчващо наградата „Странник”. Определя жанра, в който работи като “Фантастика на твърдото действие” или “Фантастика на Пътя”.

Аркадий Николаевич Шушпанов е роден в Иваново през 1976г. Прадядо му е бил благородник от рода Готовцев, чиято история е свързана с битката при Полтава. През 19-ти век рода Готовцев се свързват с костромския клон на рода на Пушкин.

Първата професионална публикация през 1997г. е на разказа му „Превращение“ в списание „Пулс“. В 1999г. неговият разказ „И от судеб защиты нет“ спечелил конкурса „Альтернативная реальность” и е публикуван в списание „Если” под името „Пролог“.

По образование е филолог, кандидат на филологическите науки – защитил дисертация на тема „Литературното творчество на Александра Богданова и утопическия роман в началото на 20-ти век“.

През 2004г. благодарение на литературното общество „Основа“ под ръководството на Е.Д.Глотов е публикуван авторския сборник „Тот в котором я“. В същата година става член на Съюза на писателите в Русия.

Взима участие в майсторския клас на Сергей Лукяненко („Роскон – 2006“) и на Ник Перумов („Еврокон – 2008“, „Рускон- 2010”). Разказът ”Печальный образ“ представен на фестивала за фантастика „Рускон- 2010“ е включен в сборника с най-добрите разкази „Завтра не будет Луны“.

Кинокритик, автор на десетки публикации свързани с филмовото изкуство в списание за фантастика „Если“. Към настоящия момент е корпоративен бизнес треньор.

Книги, подобни на "Училищен надзор, книга 1"

Владенията на краля на Аврора, книга 2

Владенията на краля на Аврора, книга 2

Ниша Дж. Тули

24.90 лв.
Невеста

Невеста

Али Хейзълууд

19.90 лв.
Острието на асасина (илюстрация Джим Тиърни)
-5%

Острието на асасина (илюстрация Джим Тиърни)

Сара Дж. Маас

18.91 лв.
Стъкленият трон, книга 1 (илюстрация Джим Тиърни)
-5%

Стъкленият трон, книга 1 (илюстрация Джим Тиърни)

Сара Дж. Маас

18.91 лв.
Среднощна корона, книга 2 (илюстрация Джим Тиърни)
-5%

Среднощна корона, книга 2 (илюстрация Джим Тиърни)

Сара Дж. Маас

18.91 лв.

Други книги от Сергей Лукяненко

Коментари за "Училищен надзор, книга 1"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах