Абонамент за бюлетин
Уроци по дишане
-10%

Уроци по дишане

Издател: Колибри
Издадена: 2014
Брой страници: 352
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Свети Валентин
Айра и Маги Моран имат почти трийсет години брак зад гърба си. Оженили са се млади, отгледали са две деца и преждевременно са се озовали в ролята на баба и дядо, след като синът им непрокопсаник става баща още преди да завърши колеж. Затънали в дълбоките коловози на ежедневието и неговите дребни радости и скърби, в един хубав летен ден те отиват на погребението на стар приятел. В рамките на краткото пътуване, изпълнено с много суетене, лъкатушещи отклонения, смях и сълзи – действието в книгата се развива за по-малко от ден, – Ан Тайлър прави прецизен разрез на семейния живот с вещо, но не хладно, а състрадателно око. С игриво чувство за хумор излага на показ тайните стремежи, трупаните огорчения и все още тлеещите искрици на мечтите, които бълбукат под очуканата повърхност на уж отдавна улегналия брак.

---------------

Много малко се знае за Ан Тайлър, една от бисерните авторки на съвременна Америка и носителка на наградата „Пулицър” през 1988 г. за романа „Уроци по дишане”. Родена е през 1941 г. в Минеаполис и живее в Болтимор, щата Мeриланд, където ситуира неизменно своите герои. Тя отказва упорито да дава интервюта и да обикаля страната, за да рекламира книгите си, затова читателите й в цял свят приеха като ценен подарък появата й във Великобритания през 2012 г. за връчването на Наградата за литературни постижения на в. „Сънди Таймс”. Романът й „Вечеря в ресторант „Носталгия” е финалист едновременно за наградата „Пулицър” и за престижното литературно отличие ПЕН/Фолкнър, а „Турист по неволя” получава през 1985 г. Националната награда на критиците за най-добра книга и също е финалист за „Пулицър”.

Книги, подобни на "Уроци по дишане"

Макара със син конец
-10%

Макара със син конец

Ан Тайлър

16.20 лв.
Любовта трае три години
-10%

Любовта трае три години

Фредерик Бегбеде

16.20 лв.
Любов
-5%

Любов

Елиф Шафак

18.91 лв.
Италианско лято
-10%

Италианско лято

Сю Муркрофт

15.21 лв.
Завинаги мое момиче
-10%

Завинаги мое момиче

Хайди Маклоклин

11.61 лв.

Допълнителни материали Други книги от Ан Тайлър

Коментари за "Уроци по дишане"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах