Абонамент за бюлетин
Ултрамаратонецът. Изповедта на среднощния бегач
-10%

Ултрамаратонецът. Изповедта на среднощния бегач

ISBN: 9786197300178
Издател: Вакон
Издадена: 2017
Брой страници: 240
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 15.30 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Биографична литература
Дийн Карнасис е преуспял специалист по маркетинг през деня и ултрабегач през нощта, истински супергерой с мисия – да вдъхновява, да предизвиква, да поставя границите на човешките възможности на изпитание. Невероятните му спортни

постижения включват десетки успешно завършени ултрамаратони от по 160 километра, 217 километра, 320 километра… И това е само началото.

От каньоните на Сиера Невада през „Долината на смъртта“ до Южния полюс – Дийн е винаги там, на стартовата линия, готов да се впусне в поредното предизвикателство, да вложи цялата си енергия, да бяга, ходи, пълзи до финала, но никога да не се отказва.

Как го прави? Как успява да премине отвъд умората и страданието и да превърне болката в движеща сила?

В „Ултрамаратонецът“ световноизвестният атлет разказва за ранните си години в отбора по бягане в училище, за трагедията, която съкрушава цялото му семейство, за завръщането си към любимия спорт – след 15-годишно прекъсване. Когато суровият корпоративен свят заплашва да го погълне и смаже, Дийн обува маратонките и започва да бяга. Без подготовка, без план, без посока. Първите болезнени стъпки прерастват в хиляди изминати километри по планински пътеки, магистрали и заледени участъци, в стотици състезания по целия свят и в най-благородната кауза – борбата за живот. Чрез дейността си Дийн се стреми да помогне на болни деца в тяхната тежка битка. Бягането, в крайна сметка, изцелява и самия него и сплотява скърбящото му семейство. Дийн продължава да изумява света с феноменалните си успехи и не забравя съвета на треньора си от училище: „Не бягай с краката си, бягай със сърцето си“.

----------------------

Това не е от книгите, които сам бих си купил, но я прочетох, заради сина ми. Той е маратонец, подари ми я и трябва да призная, че бях много впечатлен. Не съм особен фен на биографичните книги, но авторът пише с чувство за хумор и споделя за своите невероятнни постижения. Всеки, който може да прави подобни неща е герой. Заслужава си прочита.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Ултрамаратонецът. Изповедта на среднощния бегач"

Нерон
-10%

Нерон

Антъни Еверит

31.50 лв.
Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.
Нищо случайно

Нищо случайно

Клое Маданес

24.00 лв.

Други книги от Дийн Карнасис

Коментари за "Ултрамаратонецът. Изповедта на среднощния бегач"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах