Абонамент за бюлетин
Тя помни

Тя помни

Издадена: 2010
Брой страници: 128
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 7.50 лв.
Цена: 7.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Предсказанието се сбъдва.

Едно момиче получава име, което да я пази…

... в погранична общност, където имената така силно се почитат като благословия или пораждат толкова много страх като проклятие, че споменаването им е рядко и обикновено... твърде късно.

Общото благосъстояние на победените е превзето в устрема към лични блага на победителите. А тя остава с няколко кръпки небе и шепа фъстъци... в изумително преследване на щастието далече от разграбените родни земи.



Скоро вълшебната приказка свършва…

Но не и споменът за нейния достоен и почтен род.

“Със своите великолепни описания на детството и начин на живот, който изглежда твърде непознат за нас, този роман е едно много вълнуващо преживяване. За мен, това беше вход към друг, много различен свят, преживял големи изпитания и мъки, както и огромна радост. Привилегия беше да го прочета и моля предайте най-сърдечните ми поздравления на г-жа Свободка Костадинова за нейното постижение.” Фенел Бетсън, Редактор-основател на сп. IPE Лондон, Великобритания.

Един оригинален апел към младите да извървят пътя обратно към дома… същият път, който ги води към “това, което им е отнето, но който винаги ги отдалечава от това, което им е останало”. Една необикновена вяра, че трябва да има нещо ценно, което всеки да съхрани срещу “безмилостната плесен на времето”… Един великолепен роман за скъпите до болка житейски метафори, които тя помни в злободневната монотонност на дните... роман, който всички ние помним.

Свободка Костадинова,

български писател, www.SheDoesRemember.eu

писател – гост на сп. IPE, Лондон, Великобритания (2011 r. и 2012 г.)

автор на идеите за създаване на Европейска социално осигурителна администрация и Служба за предоставяне на глобални пенсионни услуги в ЕС, внесени за общоевропейска дискусия в Европейската комисия и Европейския съвет

член на креативния екип на филма “ФРЪНЗИ” (2010)

Книги, подобни на "Тя помни"

She Does Remember

She Does Remember

Свободка Костадинова

8.00 лв.
Добруджанският феникс

Добруджанският феникс

Стефка Станчева

23.50 лв.
Човекът от последния вагон

Човекът от последния вагон

Марта Радева

18.00 лв.
Кварталът на писателите

Кварталът на писателите

Виктор Топалов

23.00 лв.
Възкресения

Възкресения

Колектив

20.00 лв.

Други книги от Свободка Костадинова

Коментари за "Тя помни"
Димитър Григоров - 19/12/2013
Това е един великолепен роман. Горещо го препоръчвам за подарък на всеки млад човек, който мечтае да емигрира от България, зада има нещо, което никога да не забравя. Романът е преведен и на английски език и може да бъде чудесен подарък за чужденците, които идват в България и търсят неподправения, автентичен български дух. Поздравления за авторката - г-жа Свободка Костадинова.

Алексей Йорданов - 10/09/2013
Трогателен малък роман за големите житейски истини!

Фенел Бетсънр редактор - основател на сп. IPE Лондон, Великобритания - 12/02/2013
Със своите великолепни описания на детството и начин на живот, който изглежда твърде непознат за нас, този роман е едно много вълнуващо преживяване. За мен, това беше вход към друг, много различен свят, преживял големи изпитания и мъки, както и огромна радост. Привилегия беше да го прочета и моля предайте най-сърдечните ми поздравления на г-жа Свободка Костадинова за нейното постижение.

Георги Петков - 19/01/2013
Страхотен малък роман - една прекрасно разказана история от българската действителност през втората половина на 20 век. Свободка Костадинова е един от малкото съвременни български автори, преведен на английски език. И това го прави уникален. Поздравления за Букпойнт!

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах