Абонамент за бюлетин
Трудът във фотографии

Трудът във фотографии

ISBN: 9544469818
Издадена: 2006
Брой страници: 354
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 25.50x28.50
Тегло: 2.3
Корична цена: 39.00 лв.
Цена: 39.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Фотография, National Geographic
Трудът ни определя по безброй начини. Нищо, освен семейството, не е така важно за нашето положение в обществото и нищо не обуславя до такава степен как ни възприемат другите и как виждаме самите себе си. Неслучайно много имена по света са свързани с конкретни професии: в англоезичния свят фамилиите Смит, Карпентър и Фишър означават съответно "ковач", "дърводелец" и "рибар". И това са само три примера за едно явление, намерило отражение във всички култури и исторически епохи. Трудът е всеобща действителност. Единствено най-привилегированите са извинени от необходимостта да се трудят и единствено най-безпомощните и най-злочестите са лишени от достойнството и гордостта, с които ни изпълва дори най-скромната работа.

Въздействащите, невероятно разнородни 190 снимки, събрани в тази книга, обхващат повече от столетие - от зората на фотографията през първите десетилетия на ХІХ век до началото на новото хилядолетие. Те документират огромното многообразие на човешките дейности. Тук са невръстните работнички от текстилна фабрика в Ню Ингланд отпреди век и пакистанчета, сглобяващи автомати в сумрачна и мръсна оръжейна работилница. Тук са мъже и жени в разцвета на силите си. Отглеждат земеделски култури, копаят земята за злато, диаманти и въглища и произвеждат всякакви изделия - обикновени стоки за всекидневието и сложни машини като автомобилите и самолетите.

Авторът Фердинанд Процман се спира на основните региони в света. Неговите наблюдения и мисли за връзката между работата, обществото и представата за своя Аз в различните култури се преплитат с множество изображения, подбрани от богатия архив на Националното географско дружество и сред най-добрите творби на мнозина от изтъкнатите съвременни фотографи. В този поразителен албум, своеобразна мозайка със смайваща пъстрота, е уловена една от най-привичните и в същото време разкриващи най-голяма дълбочина области на човешкия опит.

Книги, подобни на "Трудът във фотографии"

Туристическа фотография
-5%

Туристическа фотография

Скот Келби

31.35 лв.
За фотографията

За фотографията

Сюзан Зонтаг

22.00 лв.
Невероятна книга за влечугите
-5%

Невероятна книга за влечугите

28.41 лв.
Невероятна книга за големите котки
-5%

Невероятна книга за големите котки

28.41 лв.
Енциклопедия за космоса, второ издание
-5%

Енциклопедия за космоса, второ издание

33.25 лв.

Други книги от Фердинанд Процман

Коментари за "Трудът във фотографии"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах