Абонамент за бюлетин
Това променя всичко
-5%

Това променя всичко

ISBN: 9786191527458
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2016
Брой страници: 720
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 35.00 лв.
Цена: 33.25 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Социология и политология, Политика, публицистика, медии, Публицистика
„Това може би е първата истински честна книга за климатичните промени, писани някога.”
Брайън Уолш, „Тайм”

„Това е най-добрата книга за климатичните промени от дълго време – до голяма степен, защото е за нещо много повече. Тя поставя най-важната криза в човешката история в контекста на други наши текущи травми и ни напомня до каква степен сме зависими от енергията на въглищата, газта и нефта. А това би следвало да ни вдъхне надежда, защото означава, че борбата за един справедлив свят е същата като борбата за един свят, в който е възможно да се живее.”
Бил Маккибен, автор на „Краят на природата” и съосновател на „350.орг”

„Това променя всичко” е учебник за... ново, по-убедително и по-мощно екологично движене.”
Марк Битман

„Нейоми Клайн използва своя изтънчен, пламенен и педантичен интелект по отношение на най-важните и неотложни проблеми на съвремието... За мен тя е един от най-вдъхновяващите политически мислители в днешния свят.”
Арундати Рой, автор на „Богът на дребните неща и капитализма”

„Нейоми Клайн е гений. Тя прави за политиката това, което Джаред Даймънд направи за изучаването на човешката история. Тя умело съчетава политика, икономика, история и извлича прости и мощни истини с универсална приложимост.”
Робърт Ф. Кенеди младши

„Енергична нова дискусия... Въз основа на впечатляващ обем от изследвания г-жа Клайн отхвърля яростно идеята, че ще се спасим с помощта на нови технологии или чрез постепенен преход от изкопаеми горива: и двата подхода, твърди тя, са форма на отричане... Г-жа Клайн е наясно по отношение на неразрешимостта на проблемите, които описва, но въпреки това успява да ни вдъхне оптимизъм.”
Натаниел Рич, „Ню Йорк таймс”

„Клайн е смел и пламенен писател, който си струва да чуем, а книгата ѝ е силна и навременна.”
Джон Грей, „Обзървър” (Лондон)

„Ако глобалното затопляне е световен зов за пробуждане, всички сме в тежка летаргия... Не сме постигнали съществен напредък, твърди Клайн, защото очакваме решения от същите институции, които създадоха проблема... Интелигентният анализ на Клайн е необоримо доказателство, че част от отговора е в масовото пробуждане.”
Крис Бентли, „Чикаго трибюн”

„Увлекателна и драматична... Клайн пише за решителната битка за съдбата на Земята, в която ние или ще си върнем контрола над планетата от капиталистите, които я унищожават, или ще наблюдаваме как тя изгаря.”
Рой Скрантън, „Ролинг стоун”

„Последната книга на Нейоми Клайн е може би манифестът, от който климатичното движение – а и планетата – се нуждаят в момента... За тези, които действително чуят нейното послание – а те вероятно са легион, – нейната книга може да се превърне в катализатор на масово движение, от което според нея светът се нуждае в момента.”
Мейсън Инман, „Сан Франсиско хроникъл”

„Силно и безкомпромисно написана, пламенната дискусия, която очакваме от Клайн, съчетава сведения от първа ръка от събития по целия свят и унищожителни политически анализи... Нейната вълнуваща проницателност е политическа, икономическа, социална, културна и нравствена преоценка на човешкия свят.”
Майк Хюм, „Ню сайънтист”

„Клайн е сред най-влиятелните фигури на левицата и изтъкнат поборник по проблемите на климата... Талантлив писател и безспорен специалист по обсъжданите проблеми.”
Пилита Кларк, „Файненшъл таймс”

„Каквато и позиция да заемете, Клайн заслужава признание за това, че не разкрасява проблема... „Това променя всичко” би могла да мотивира много хора да мислят и действат по промените на климата, а това е добре.”
„Асошиейтед прес”

„Една революционна книга... Елегантно съчетание между наука, статистика, конкретни факти и проницателност, тя не парализира, а повдига духа на читателя... Настойчивостта и гневът на Клайн се основават на педантична документация и пламенна аргументация. Сърцето и разумът вървят ръка за ръка в този авторитетен отклик на настоящата криза.”
Награда за документална литература за 2014 г.

„Безспорно една от най-важните книги на десетилетието.”
Амитав Гош, автор на „Гладният прилив”

„Книгата притежава вдъхновяващо послание: че хората са се променяли преди и могат да се променят отново. Тя е смело предизвикателство за тези, които смътно се надяват, че проблемът ще ни се размине или ще ни спаси някоя нова технология.”
Камила Кавендищ, „Сънди таймс” (Лондон)

„Произведение с потресаваща сила, изчерпателна аргументация и впечатляваща категоричност... Благодарение на изключителния си талант Клайн винаги успява да синтезира огромни количества информация и да свърже привидно несъпоставими проблеми.”
Дрю Нелс, „Глоуб енд Мейл” (Торонто)

„Това променя всичко” не е само книга, не само момент, не само движение. Тя е оръжие на справедливостта. Път за оцеляване.”
Д. Р. Тъкър, „Вашингтон монтли”

Книги, подобни на "Това променя всичко"

Това променя всичко - твърди корици
-5%

Това променя всичко - твърди корици

Нейоми Клайн

38.00 лв.
Страх и пропаганда
-5%

Страх и пропаганда

Милена Якимова

14.25 лв.
Лудостта на тълпите
-5%

Лудостта на тълпите

Дъглас Мъри

18.91 лв.
Прекрасният нов свят след 1984
-5%

Прекрасният нов свят след 1984

Боян Чуков

17.10 лв.
Събитията, които промениха света

Събитията, които промениха света

24.95 лв.

Други книги от Нейоми Клайн

Коментари за "Това променя всичко"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах