Абонамент за бюлетин
Ти си това
-10%

Ти си това

Издател: Кибеа
Издадена: 2014
Брой страници: 656
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 14.50x20.00
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 18.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Религия и митология, Езотерика и теософия, Източни учения
Преди години с мен се случиха много странни неща, които не можех да си обясня. Но не това бе лошото, а фактът, че нямаше никой около мен, който да ми обясни какво точно съм преживял. Затова реших до истината да стигна сам.
Този импулс ме въвлече в четенето на езотерична и духовна литература.
Паралелно със запознаването, с разбирането на различни философски течения развивах определени дарби, за които не подозирах, че съществуват в мен. Натрупаното познание прилагах в ежедневието за лечение на хората. Резултатите бяха смайващи, но лично мен не ме удовлетворяваше наблюдението, че дадена болест изчезваше – въпросът, на който исках да си отговоря, беше: „Кое е в основата на нарушения баланс в човешката природа?“. Как да достигна до причините за този нарушен баланс, а и, разбира се, до самата болест, която е следствие на това?

С течение на времето разбрах, че знанието е просто вид информация, докато познанието е нещо много по-различно, по-дълбоко. Ако един човек знае как се изработва музикален инструмент, това не означава, че може да свири на него, още по-малко, че умее да композира. Същото е и със знанието. Ако имаш информация за дадена енергийна структура, това не означава, че можеш да я прилагаш в ежедневието или пък да видиш „композирането“ й върху човешкия организъм.

Всичко, което съм постигнал като познание, съм проверявал в практиката си и ако определена болест не се излекуваше от тялото, това означаваше, че нещо не съм разбрал от даден тип учение. И обратно, ако болестта изчезнеше, разбирах, че правилно съм възприел и приложил определено познание. Именно това ме водеше напред и проумях, че за да осъзная цялото, трябва първо да разбера древните философии – и едва тогава, върху тази духовна основа, развивах концепции, които прилагах в ежедневието, при общуването си с хората.

Свами Рама казва: Единственият източник на познание е прекият опит. Вярвам, че всеки човек търси свой път към истината. Според мен за да достигнем до нея, по-ценно от личния опит няма.

„Ти си Това“ е израз от учението чхандогя упанишад, с което мъдрецът Уддалака Аруни обяснява одухотворената същност, която присъства във всичко съществуващо. В духовен аспект, според мъдреца, изречението утвърждава идентичността на душата с Бог.

В тази книга представям начина, по който възприех част от Ведите. Използвал съм и друга литература с една-единствена цел – да обобщя древните истини в едно. И това „едно“ е нещото, което според мен си струва да бъде разбрано.

За написването на „Ти си това“ използвах трудовете на Рама Прасад, Кришнамурти, С.Радхекришн, Артър Авалон, Мадхава Видяраня, както и много други автори. Ако тази книга ви помогне да намерите своя път към истината, това би бил най-големият дар за мен.

Р. Чорбаджийски

Книги, подобни на "Ти си това"

Малка книга за суфизма

Малка книга за суфизма

Хаснейн Варис

14.95 лв.
Йога: 34 карти за медитация и книга за йога
-10%

Йога: 34 карти за медитация и книга за йога

24.26 лв.
Разкодиране на Дао: Девет урока по даоистка медитация
-10%

Разкодиране на Дао: Девет урока по даоистка медитация

Том Бизио

27.00 лв.
Светлина върху живота - твърда корица
-5%

Светлина върху живота - твърда корица

Б. К. С. Айенгар

23.75 лв.
Светлина върху живота
-5%

Светлина върху живота

Б. К. С. Айенгар

18.05 лв.

Други книги от Румен Чорбаджийски

Коментари за "Ти си това"
Елена - 18/04/2014
Привет:)
Вярвам на автора на книгата!
С мен се случва същото... " с мен се случиха много странни неща, които не можех да си обясня. Но не това бе лошото, а фактът, че нямаше никой около мен, който да ми обясни какво точно съм преживял. Затова реших до истината да стигна сам.Този импулс ме въвлече в четенето на езотерична и духовна литература.
......С течение на времето разбрах, че знанието е просто вид информация, докато познанието е нещо много по-различно, по-дълбоко."
Цитирам автора, защото няма по-точни думи, с които да се опише как човек добива емоционалната и духовна интелигентност, как начина на мислене се променя и как това променя целия ти живот.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах