Абонамент за бюлетин
Тийнейджърският мозък
-5%

Тийнейджърският мозък

ISBN: 9786190105626
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2020
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.50
Корична цена: 19.00 лв.
Цена: 18.05 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Отглеждане и възпитание на детето, Педагогическа литература, Всичко за тийнейджъра
Наръчник за оцеляване при отглеждането на подрастващи

Защо поведението на тийнейджърите е толкова странно? Докато растат, децата непрестанно се развиват по отношение на поведението и изведнъж стават необщителни, силно емоционални и напълно непредсказуеми.

Години наред учените вярваха, че тийнейджърският мозък не се различава съществено от мозъка на възрастните, а необичайното поведение на под­растващите се дължи на прилива на хормони. През последното десетилетие обаче неврологията и невронауката установиха, че развитието на мозъка през този етап е специфично и е от особена значимост.

Известният невролог Франсис Йенсен ще ни покаже какво точно се случва в тийнейджърския мозък, комбинирайки научните данни с интересни истории от собствения си опит на лекар, изследовател, лектор и майка на двама подрастващи. Тя разглежда важни компоненти от живота на тийнейджърите: ученето, стреса, запаметяването, съня, зависимостите и уменията за вземане на решения.

„Тийнейджърският мозък“ разкрива как научните открития не само ни освобождават от общоприети митове относно подрастващите, но и могат да са от полза при практическото разрешаване на трудностите, с които се сблъскват тийнейджърите и техните родители. Така не само ще помогнете на детето си да се справи с емоционалните и поведенчески проблеми, но и ще изградите трайни приятелски взаимоотношения.

---------------------

Франсис Йенсен е ръководител на Департамента по неврология в Университета на Пенсилвания. Била е професор по неврология към Харвардското медицинско училище и директор на отдела за транслационна невронаука.

Ейми Елис Нът е журналист в „Уошингтън Поуст“, популяризатор на науката, носител на награда „Пулицър“.

Книги, подобни на "Тийнейджърският мозък"

Успяващите деца
-10%

Успяващите деца

Мишел Борба

15.30 лв.
Защо тийнейджърът не ми говори
-10%

Защо тийнейджърът не ми говори

Д-р Джон Коулман

17.96 лв.
Kак да отгледаме успешни личности - 5 принципа за възпитание на целеустремени деца от "Кръстницата" на Силициевата долина
-10%

Kак да отгледаме успешни личности - 5 принципа за възпитание на целеустремени деца от "Кръстницата" на Силициевата долина

Естер Войчицки

17.96 лв.
Лабиринтът на порастването
-5%

Лабиринтът на порастването

Лиса Дамур

16.15 лв.
Позитивно възпитание за тийнейджъри
-10%

Позитивно възпитание за тийнейджъри

Джейн Нелсън, Лин Лот

14.39 лв.

Други книги от Франсис Йенсен

Коментари за "Тийнейджърският мозък"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах