Абонамент за бюлетин
Тежки елементи
-10%

Тежки елементи

ISBN: 9786191865550
Издател: Жанет 45
Издадена: 2020
Брой страници: 348
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 18.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Алеко Желязков е режисьор и сценарист на независими видео и ТВ продукции с награди от международни конкурси и фестивали. Основател е на онлайн платформа, в която писатели развиват художествените си герои.

Занимава се с екстремни спортове и когато те не са достатъчни да му счупят главата, си я блъска в научни и философски разсъждения – съчетани с любовта да разказва истории и със склонността му да се измъква от задънени улици чрез хумор, те изкристализираха в настоящия роман, в който се разказва за... авариралата... електроцентрала... Черна дупка... паралелната утопична Вселена... влиятелен олигарх. Отвлечената дъщеря. Неговата „туземна“ приятелка... сражения с костюмирани динозаври,... шантажиране на средновековен цар,... избуяла любов,... Отчаян баща... междугалактическа битка със злодея.

„Сюжетът на „Тежки елементи” е бурен, богат на елементи и акценти, изненадващи обрати и трансформации. Описани са повече или по-малко цели светове, паралелни вселени, исторически отрязъци, цивилизации - при това не само хуманоидни и дори не само биологични. Описани са с една брилиантна лекота, с минимализъм и същевременно с достатъчна детайлност, при това хуморът и иронията са предостатъчни на всяка страница.

Драматургията при разработването на сюжета впечатлява – авторът е разпръснал мини, които избухват една след дурга и то точно когато, където и както трябва. Всяка от първоначално будещите леко недоумение ретроспекции преобръща представите ни за героите и за това какво се случва в действителност. Причинно-следствените връзки са органично замислени и хитро вплетени в сюжета. Разказаната история е на места научно издържана, на други – полунаучно или псевдонаучно, но за читателя остава забавлението да следи как авторът подскача между история, физика, квантова механика, екология, социология и какво ли още не. На нас ни се разказват пълни фантасмагории и ние отлично знаем, че ни лъжат, но тези лъжи са толкова невинни, забавни, приятни, че играта на ума, сърфираща върху хоризонта на събитията, неусетно пристрастява и искаш още, и още…

Ще се срещнете с Бог (един вид... всъщност няколко вида, ако трябва да съм точен), еволюцията, динозаври, произхода на Вселената и видовете, бъдещето на човечеството, черни дупки, аварията в Чернобил, изкуствен интелект, извънземни, Големия взрив, какво ли не – и за всичко това са виновни все нашите герои в романа, представете си. Или не, недейте – не можете да си го представите, няма как!“

Николай Русиновски

Книги, подобни на "Тежки елементи"

Нечестивците се жалват пред Конституционния
-10%

Нечестивците се жалват пред Конституционния

Веселин Панайотов

27.00 лв.
Днес не ми се излиза
-10%

Днес не ми се излиза

Неда Узунколева

16.20 лв.
Не е лесно да си демон

Не е лесно да си демон

Божидар Бакалов

24.90 лв.
Успех или щастие
-10%

Успех или щастие

Калоян Кирилов

22.50 лв.
Няколко текста за любовта
-10%

Няколко текста за любовта

Яна Борисова

26.10 лв.

Други книги от Алеко Желязков

Коментари за "Тежки елементи"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах