Абонамент за бюлетин
Тайните на герба
-10%

Тайните на герба

Издател: Персей
Издадена: 2018
Брой страници: 384
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 16.99 лв.
Цена: 15.29 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
Томас Енгер е едно от големите имена в жанра на скандинавския трилър благодарение на поредицата за разследващия репортер Хенинг Юл.

Би ли убил, за да опазиш тайната си?

Когато Хеда Хелберг така и не се завръща от екскурзията си в Италия, където е заминала, за да преживее мъката от смъртта на баща си, нейният съпруг открива, че животът на изчезналата му съпруга всъщност е обвит в мистерия. Оказва се, че Хеда не е напускала Осло, нито пък е стъпвала в италианския курорт, и дори нещо повече – изглежда, че тя по някакъв начин е свързана с убийството на беззащитен старец, извършено в дълбоките швейцарски гори на първия ден от ловния сезон. Хенинг Юл се замесва в случая, след като бившата му съпруга Нора се включва в търсенето на изчезналата жена, с която някога е била приятелка. Отчуждената двойка навлиза в дълбоки води, когато добре пазените тайни на едно от най-богатите семейства в Норвегия започват една по една да излизат наяве.

Но Хенинг носи на раменете си и друго непоносимо бреме – той продължава да разследва необяснимия пожар в дома си, довел до смъртта на шестгодишния му син. Изненадващо за него двата случая може би крият връзка, която най-накрая ще го отведе до виновника за трагедията му. Хенинг се изправя срещу сериозни заплахи от всички страни – както срещу него самия, така и срещу Нора – и е готов да рискува всичко, за да разкрие зловеща мрежа от тайни, която води до мрачното сърце на европейската история.

----------------

Томас Енгер не създава просто заплетени криминални романи с неочаквани обрати и напрежение до последната секунда. Той изважда на показ най-тъмните кътчета на човешката природа, като ги противопоставя на благородния стремеж към откриването на истината и възтържествуването на справедливостта.

-----------------

Това е една много вълнуваща книга. Тя е лесна за четене, с добра скорост, има няколко повратни и шокиращи момента, но и някои, които са доста по-спокойни. Но много добро четиво! На моменти се обърках, но в крайна сметка всичко се подреди идеално. Действието определено те държи на ръба, а кратките глави правят книгата лесна за четене.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Тайните на герба"

Зло наследство
-10%

Зло наследство

Томас Енгер

13.49 лв.
Хенинг Юл, книга 2: Фантомна болка
-10%

Хенинг Юл, книга 2: Фантомна болка

Томас Енгер

12.60 лв.
Терапията

Терапията

Себастиан Фитцек

22.00 лв.
Убийства във Флийт Хаус

Убийства във Флийт Хаус

Лусинда Райли

19.95 лв.
Недовършена работа

Недовършена работа

Дейвид Балдачи

24.00 лв.

Други книги от Томас Енгер

Коментари за "Тайните на герба"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах