Абонамент за бюлетин
Тайната на книжаря
-10%

Тайната на книжаря

ISBN: 9786191517459
Издател: СофтПрес
Издадена: 2021
Брой страници: 384
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 18.99 лв.
Цена: 17.09 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
Нов роман от авторката на „Парижкият апартамент“, вдъхновен от забележителния живот на писателката Нанси Митфорд! „Тайната на книжаря“ пренася читателя в Лондон по време на Втората световна война и в наши дни. Умело преплитайки минало и настояще, реални факти и въображение, Мишел Гейбъл създава история, която топли и напомня, че „книгите трябва да носят удоволствие, а библиотеките – да напомнят на хората за нещата, които обичат“.

Истинско удоволствие от начало до край, литературно пиршество за наслада на всеки любител на книгите!
Кейт Куин

Тя е аристократка, успешна писателка и дейна участничка в сложните шпионски игри през Втората световна война – Мишел Гейбъл превръща невероятния живот на Нанси Митфорд в завладяващ роман!

Лондон, 1942 г. Докато бомбардировките разтърсват британската столица, а немските шпиони са навсякъде, Нанси Митфорд се опитва да залепи парчетата от срутения си живот. На писателската й кариера е сложен край, в личния й живот господства самотата, а финансите й са пред пълен крах, докато петте й сестри продължават да привличат вниманието.

Отчаяно търсейки нещо, което да й осигури разтуха от мрачните мисли и постъпления в изтънелия портфейл, Нанси поема управлението на книжарница „Хейуд Хил“, докато собственикът й е на фронта.

Книгите и литературните срещи, които организира за ексцентричните си приятели, се превръщат в уютно убежище. Докато един мистериозен френски офицер не настоява, че има история, която тя непременно трябва да разкаже.
Осемдесет години по-късно светът е по дирите на изчезнал ръкопис на Нанси Митфорд. Търсене, което ще осигури на една млада жена така желаното коледно чудо. И ще разкрие неподозирана връзка между минало и настояще.

Определян от критиците като завладяваща история с пълнокръвни герои и неочаквани обрати, „Тайната на книжаря“ от Мишел Гейбъл е не просто исторически роман за една незабравима личност, а вълнуващ разказ за силата на книгите да осветяват пътя и в най-непрогледния мрак.

Книги, подобни на "Тайната на книжаря"

Царина

Царина

Елън Алпстен

25.00 лв.
Дъщерята на Аушвиц

Дъщерята на Аушвиц

Малкълм Брабант

22.00 лв.
Кралица Марго
-10%

Кралица Марго

Александър Дюма

22.50 лв.
Апокрифният живот на Франциск от Асизи
-10%

Апокрифният живот на Франциск от Асизи

Масимилиано Фели

22.50 лв.
Клитемнестра
-10%

Клитемнестра

Костанца Касати

20.70 лв.

Други книги от Мишел Гейбъл

Коментари за "Тайната на книжаря"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах