Абонамент за бюлетин
Тайната на гранитния куб

Тайната на гранитния куб

(предстоящо издание)
ISBN: 9786190401902
Издател: Лексикон
Брой страници: 424
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 20.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Запознавате се с умен, приятен, симпатичен, жив и ентусиазиран човек. Който на всичкото отгоре е впрегнал голяма част от силите си, да прави добрини на другите. Сприятелявате се. Не се виждате често, но може би именно това запазва чувствата ви един към друг най-чисти и добри. После се оказва, че вашият приятел пише. А вие сте писател. Писател сте от много и много години. И няма как да не пролази по кожата ви неволна тръпка от благосклонна снизходителност, няма как по лицето ви да не пробяга леко иронична усмивка. Укорявате се заради тях. Казвате си: не бъди предубеден, не си прочел и една дума! Но дяволитата и саркастична част от вас пък казва: Е то вече пък всички пишат! Бог знае какво е написал и моят приятел! Няма да го чета! Защото съм пристрастен към литературата и ако се окаже, че не пише добре – в сърцето ми ще се загнезди бучка горчив катран – аз – колкото и да искам да не е така – не мога да харесвам посредствено писане.

Но взимам, че прочитам. Зачитам се. И се оказва, че моят приятел пише страшно увлекателно, в стила на класическото фентъзи. Но класическото американско фентъзи обикновено е аисторично – та нима американците имат огромна история, та да могат да черпят от нея? – докато при Върбан се включват разработени с очевидна и богата ерудиция исторически теми, които чудесно се съчетават с фантастичния сюжет.

И аз си казвам: Това е рядкост, истинска рядкост: Човек, когото си харесал като човек… да се окаже добър писател! Обикновено първо четеш, харесва ти – а после вземеш, че се запознаеш с писателя и той се окаже или надут и студен, или неприятен бърборко (като мене). А при Върбан – рядката и чудесна комбинация от добър характер и добро писане. Учудващо!

И чета Тайната на гранитния куб и все повече се забавлявам, и влизам в загадъчния, мрачен, светъл, тайнствен свят на неговите фантазии – и съм благодарен, че съм се избавил от предразсъдъка си – да не чета писанията на приятели. И ви препоръчвам да прочетете тази книга. А след това сигурно ще ви се прище да се запознаете и със самия Върбан! – Калин Терзийски

Върбан Димитров е автор и на поредицата в рими за най-малките "Приключенията на Жълтушко" - "Жълтушко се излюпи" и "Жълтушко при баба" . Очаквайте още две нови книжки от поредицата "Жълтушко първокласник" и "Жълтушко по Коледа".

Книги, подобни на "Тайната на гранитния куб"

Забравената десета заповед
-10%

Забравената десета заповед

Матей Стоянов

18.00 лв.
Малки грехове
-10%

Малки грехове

Паулина Георгиева

13.50 лв.
Голо лято
-5%

Голо лято

Георги-Момчил Попов

17.10 лв.
Отвори, аз съм

Отвори, аз съм

Лиляна Михайлова

20.00 лв.
Милиони малки убийства

Милиони малки убийства

Йордан Велчев

16.00 лв.

Други книги от Върбан Димитров

Коментари за "Тайната на гранитния куб"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах