Абонамент за бюлетин
Тайната в очите им

Тайната в очите им

ISBN: 9789547831285
Издател: Intense
Издадена: 2010
Брой страници: 264
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Трилъри
"Един интригуващ и вълнуващ трилър от Аржентина, надхвърлил границите на страната си, на континента си и спечелил световно признание. Едновременно криминална история и разказ за една несбъдната любов."
The New Yorker

"Историята е разказана със сила и страст. Преплита толкова много нишки от пътя на един интелигентен и силен мъж, но в крайна сметка любовта се оказва най-властното присъствие."
Buenos Aires Herald

Експресивен диалог и драматични любовни истории изпъстрят историята на живота на разследващите едно страшно убийство, разгърнато в рамките на 25 години.
В центъра на действието, случващо се в мраморните зали на аржентинския съд и прокуратура, са съдебният секретар Бенжамин Чапаро и алкохолизираният му приятел Пабло.
Пенсионираният съдебен чиновник Бенжамин Чапаро, най-после има достатъчно време, за да преосмисли и разкаже събития отпреди три десетилетия.

Впечатляващ е калейдоскопът от сцени и настроения: Един ден през 1985 г. в съда се появява млада съдийка, красивата и изкусна Ирене, с диплома от Корнел и влиятелни фамилни връзки, която моментално пленява сърцето на Бенжамин. Тайната му любов, възпрепятствана и от неизказаната класова бариера, става източник на напрежение, пропило цялата история.

Разказът на Едуардо Сачери започва три десетилетия по-късно, когато Бенжамин вече пенсионер, решава да напише роман за ужасяващия случай, който не излиза от ума му. Той посещава Ирене, вече върховен съдия, за да я посвети в начинанието и да коментират заедно случая.

Сачери умело използва ретроспекцията: млада жена, омъжена за кротък банков чиновник, е брутално изнасилена и убита; полицията арестува двама работници, принудени с побой да признаят неизвършено от тях деяние; Бенжамин е отвратен. Убийството на младата жена оставя дълбок отпечатък в неговата лична история...Това е само началото на един съдебен кошмар, в който политическият коментар относно годините на диктатура, деликатен и едва загатнат, присъства неумолимо в търсенето на справедливостта и като усилие за съхраняване на паметта.
Бенжамин Чапаро наистина се оказва труден, ала дълбок и завладяващ характер. Престъплението преобръща собствения му живот, подлага на изпитание личността и мисленето му, дава му нов ключ към държаната в тайна собствена любовна драма.
Дали една преглътната страст ще остане въпрос и колебание в очите на двамата, мълчаливо съгласили се тя да остане вечна и никога да не се сбъдне.
Доколко времената на политическо насилие и произвол рушат ранимите и физически унищожават честните и добросъвестни хора, дръзнали да вървят достойно по своя път.
Къде са границите на твоя свят и как да опазиш и съхраниш любовта си?
Романът на Едуардо Сачери – роден през 1967 година, получи своето световно признание. Големият режисьор Хуан Жозе Кампанела, един от най-комуникативните разказвачи в киното, постига нов връх в кариерата си, а филмът заслужено беше награден с Оскар за чуждестранен филм (2009 г.) и стана фаворит на критици и зрители в редица международни фестивали.

Книги, подобни на "Тайната в очите им"

Всички гледат
-5%

Всички гледат

Хедър Гуденкауф

19.00 лв.
Крадецът на изкуство
-10%

Крадецът на изкуство

Майкъл Финкъл

17.91 лв.
Дневникът на прислужницата
-10%

Дневникът на прислужницата

Лорет Ан Уайт

20.70 лв.
Пречупена светлина
-10%

Пречупена светлина

Джоан Харис

18.00 лв.
Един от нас се завърна, книга 3
-5%

Един от нас се завърна, книга 3

Карън М. Макменъс

18.91 лв.

Допълнителни материали Други книги от Едуардо Сачери

Коментари за "Тайната в очите им"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах