Абонамент за бюлетин
С мисълта за края
-10%

С мисълта за края

ISBN: 9789542828716
Издател: Сиела
Издадена: 2019
Брой страници: 296
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 17.90 лв.
Цена: 16.11 лв.
„Изкуството на умирането се е превърнало в забравена мъдрост, но всяко смъртно легло е възможност да се възстанови тази мъдрост за тези, които ще останат да живеят, за да се научат от нея и да са готови за моментите, когато ще се изправят пред лицето на друга смърт в бъдеще, включително и своята собствена.”

Катрин Маникс е отдала 30 години от живота си на грижата за хора, чиито дни са преброени. В своята спокойна, тиха и мъдра книга тя разказва докосващи истории от границата между живота и смъртта. Но това не са тъжни истории. С много съчувствие и разбиране авторката описва етапите, през които преминават повечето хора в края, и как те могат да бъдат съпроводени не с болка и отчаяние, а с грижа, обич и внимание. Тя се обръща към традициите, които векове наред са помагали на хората да си отидат, обградени от близките си, в мир и спокойствие, и обяснява как тази забравена мъдрост може да бъде приложена отново дори в нашето съвремие.
Умирането е станало тема табу в нашата цивилизация, пише Маникс. Но единствено свалянето на това табу и опознаването му като процес, през който всеки неминуемо ще мине, може да ни помогне не само да се сбогуваме по подобаващ начин с хората, които обичаме, но и да се подготвим да си идем без страх, когато удари и нашият час.

В духа на „И дъхът стана въздух” на Пол Каланити, и тази книга е изпълнена с мъдрост и възхитителна сила пред лицето на неизбежното. И точно в това се крие нейното въздействие – тя ни прави съпричастни към истинските истории на хора, които са си отишли с достойнство и обградени от обичта на близките си. Както всеки заслужава да си иде, когато е свършило времето му на този свят.

Книги, подобни на "С мисълта за края"

Неудържим
-10%

Неудържим

Ник Вуйчич

16.20 лв.
Бъди полезен
-10%

Бъди полезен

Арнолд Шварценегер

17.99 лв.
Тина Търнър - Щастието ти отива
-10%

Тина Търнър - Щастието ти отива

Тина Търнър

20.70 лв.
Изворът на мъдростта
-10%

Изворът на мъдростта

Денг Минг-Дао

13.50 лв.
Разказвачки на истории
-10%

Разказвачки на истории

Даниел Фломенбом

9.00 лв.

Допълнителни материали Други книги от Катрин Маникс

Коментари за "С мисълта за края"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах