Абонамент за бюлетин
С каяк около Мадагаскар
-10%

С каяк около Мадагаскар

ISBN: 9786197300024
Издател: Вакон
Издадена: 2016
Брой страници: 368
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Спорт и туризъм, Спорт и бойни изкуства, Биографична литература
На 8 юли 2009 г. соловият приключенец Риан Мансер става първият човек, обиколил с каяк 5000-километровата брегова линия на Мадагаскар. Съвсем сам и без никаква помощ той осъществява започнатото през август 2008 г. 11-месечно пътуване, което го поставя сред най-бележитите авантюристи в историята. Благодарение на този подвиг Мансер престава да бъде известен просто като „мъжът, обиколил Африка с колело”.

Наричан Осмият континент, Мадагаскар е четвъртият по големина остров в света, а на територията му виреят множество уникални животински и растителни видове, които не могат да бъдат видени никъде другаде. Той е и последното предизвикателство, което Мансер трябва да преодолее, за да направи пълна обиколка на Африка. Назъбеният бряг на островната държава крие множество опасности и всеки преживян ден е спечелена битка със смъртта. Циклоните, прибоя, бурите – непокорната природата създава безброй трудности за Мансер, а непрекъснатото излагане на морска вода и слънце буквално маринова тялото му и на един етап oт приключението той преброява по ръцете си изумителните 23 мазола.

На моменти сушата също изглежда негостоприемна. Изгубен багаж, грабежи, арести по подозрение в тероризъм. Но Мансер е решен да преначертае границите на възможното. А и го крепи едно обещание. Да завърши започнатото и да се върне жив и здрав при любимата Ващи.

Книгата на Мансер е вълнуващ шанс да се изправите срещу бушуващите вълни и да усетите духа на величествения Мадагаскар.

------------------
Южноафриканецът Риан Мансер печели световна популярност, след като става първият човек, обиколил Африка с колело. Прекосявайки 34 държави, той навъртява смайващите 37,000 км и си спечелва титлата „OutThere Приключенец” за 2006 г. Неговото постижение получава признание от самия Нелсън Мандела, който пожелава лична среща със смелчагата. След обиколката на Мадагаскар Мансер се отдава на заслужена почивка и през 2011 г. се отправя към мистичната Исландия. За да се подготви за експедицията, каякарът цяла седмица обикаля Южна Африка в охладителен контейнер. По този начин набира средства за основания от него дарителски фонд „No food for lazy man”, който осигурява спортна екипировка за деца в неравностойно положение. През 2014 г. Мансер и дългогодишната му приятелка Ващи се превръщат в единствените двама, гребали от континенталната част на Африка до континенталната част на Северна Америка.

Книги, подобни на "С каяк около Мадагаскар"

Около Африка с колело
-10%

Около Африка с колело

Риан Мансер

19.80 лв.
Андрий Шевченко: Моят живот, моят футбол

Андрий Шевченко: Моят живот, моят футбол

Андрий Шевченко, Алесандро Алчато

21.00 лв.
Златан Ибрахимович: Адреналин. Моите неразказани истории
-10%

Златан Ибрахимович: Адреналин. Моите неразказани истории

Златан Ибрахимович, Луиджи Гарландо

22.50 лв.
Великите футболисти на ХХ век
-10%

Великите футболисти на ХХ век

Анна Покровская

17.91 лв.
Арсенал Лондон. Завинаги

Арсенал Лондон. Завинаги

Станил Йотов

15.00 лв.

Други книги от Риан Мансер

Коментари за "С каяк около Мадагаскар"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах