Абонамент за бюлетин
Съдбата на кюрдския народ през ХХ век
-10%

Съдбата на кюрдския народ през ХХ век

ISBN: 9789548689960
Издател: Ерго
Издадена: 2017
Брой страници: 112
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: История, Нова и най-нова история
Якуб Юсеф aл-Атики е роден в Кувейт на 10 октомври 1958 г. През 1987 г. завършва бакалавърска степен по административни науки в Кайро, Египет, а по-късно и Програмата за Кувейт по международна дипломация през новия век към университета в Харвард, САЩ. През юни 2007 г. придобива магистърска степен по езици и култури в Близкия Изток от Университета в Букурещ, Румъния.

Професионалната си кариера в Министерството на външните работи в Кувейт започва през 1978 г. като аташе в администрацията на първия заместник-министър. Следват назначения на различни постове в Обединените Арабски Емирства, Иран, Сирия, Ливан, Тайланд. През 2006 г. е назначен за посланик в Румъния, където работи три години, а в периода 2009-2015 г. е посланик в Коломбо, Шри Ланка.

На 20 октомври 2015 г. Якуб Юсеф aл-Атики е акредитиран за извънреден и пълномощен посланик на Държавата Кувейт в Република България.

--------------------
Въпреки че не впечатлява с обем, а напротив, избягва многословието, настоящата книга анализира кюрдския проблем в цялата му сложност, при това като се отчита неговата специфика в зависимост от местните условия. За целите на труда си авторът е използвал богат изворов материал, чието цитиране бе съкратено при редакцията на книгата, за да не обремени изложението, а и да се дистанцира от компилативния академизъм и отвлеченото теоретизиране. С това изследване българският читател получава в синтезиран вид комплексна, прагматична и детайлна представа за политическите и социалните измерения на драматичната кюрдска история в съвременната епоха. И нещо повече, макар и да не се натрапва, между редовете прозира искрено човешко съпричастие и разбиране на трагедията на един народ, чиято съдба се преплита с трагичната участ и на други народи от региона и по света.
Проф. Цветан Теофанов

Кюрдите са народ, който предизвиква и човешко, и религиозно, и особено политическо любопитство от векове. Толкова по-занимателен за нас – българите, е погледът върху тях от юг. Авторът Н. пр. г-н Якуб Юсуф ал-Атики е не само висок дипломатически капацитет, посланик на Кувейт в България, но и личност с разнообразни интереси в сферите на историята, изкуствата, икономиката. Сигурен съм, че този анализ на особеностите на Кюрдистан е документ с особено своеобразие и ценност.
Бойко Ламбовски

Книги, подобни на "Съдбата на кюрдския народ през ХХ век"

Украйна - Русия. Мисловна карта на двубоя
-10%

Украйна - Русия. Мисловна карта на двубоя

Мишел Фуше

10.80 лв.
Книгата за Втората световна война. Големите идеи, обяснени просто
-10%

Книгата за Втората световна война. Големите идеи, обяснени просто

34.11 лв.
Войните на Путин. Oт Чечения до Украйна

Войните на Путин. Oт Чечения до Украйна

Марк Галеоти

29.90 лв.
Пътищата на коприната. Нова история на света
-10%

Пътищата на коприната. Нова история на света

Питър Франкопан

26.91 лв.
Спомени в блокадния Ленинград
-10%

Спомени в блокадния Ленинград

Дмитрий Лихачов

19.71 лв.

Други книги от Якуб Юсеф ал-Атики

Коментари за "Съдбата на кюрдския народ през ХХ век"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах