Абонамент за бюлетин
Суперчерва

Суперчерва

ISBN: 9789547833906
Издател: Intense
Издадена: 2024
Брой страници: 504
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 30.00 лв.
Цена: 30.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Медицина и здраве, Книги за здравето
Авторът на бестселъра „Пшеницата – маскираният убиец” представя следващата си фундаментална идея – човешкият микробиом и поредната тиха епидемия – бактериален свръхрастеж в тънките черва.

Преди повече от 10 години книгата „Пшеницата – маскираният убиец” на д-р Дейвис, включена в класацията за най-продавани книги на New York Times, предизвика революция, която завинаги промени начина, по който милиони хора се хранят. Тя разби дотогавашните ни представи за една от най-разпространените (и любими) основни храни, положи началото на движение за промяна на насоките за хранене и остана в списъка на бестселърите в продължение на над 100 удивителни седмици.

С реализирани над 3.5 милиона екземпляра в цял свят и преведена на 30 езика, „Пшеницата – маскираният убиец” се превърна в една от най-влиятелните книги на последното десетилетие. Сега в „Суперчерва” д-р Дейвис разглежда друга назряла тема – човешкия микробиом. В нея той използва същите задълбочени медицински познания, поставя на прицел общоприетите правила и допълва всичко това точно с този нетрадиционен завладяващ подход, който превърна четивото за пшеницата и пшениченото коремче в световна сензация.

Завладяваща, информативна, и полезна, „Суперчерва“ представя принципно нови идеи за огромното количество микроскопични организми, които населяват нашите тела и имат сериозно влияние да подпомагат или да вредят на нашето здраве. „Суперчерва“ включва множество практически казуси и разкази, цялостен план за хранене и използване на хранителни добавки, както и практични решения за справяне с разпространението на нездравословни бактерии в телата ни. Преди всичко обаче тя доказва, че разковничето за подобряване на цялостното здраве е не само вкусно, но и леснодостъпно.

Д-р Дейвис посочва връзката между „чревното здраве” и много от често срещаните съвременни заболявания и оплаквания. При един от всеки трима души се наблюдава БСТЧ (бактериален свръхрастеж в тънките черва), който е причина за дълъг списък от здравословни проблеми и заболявания; той представлява тиха и всеобхватна епидемия, дължаща се на отсъствието на бактериални видове. Нашите предци са ги имали преди 50 до 100 години, но днес те са унищожени от индустриализацията на храните и медицината.

„Суперчерва” представя четириседмичен план за препрограмиране на вашия микробиом въз основа на изследвания и техники, като не само стига до коренната причина за множество заболявания, а води и до увеличаване на нивата на окситоцин (хормон на щастието), подобрява мозъчното здраве, подпомага отслабването и забавя стареенето. Д-р Дейвис представя не само научни данни и практически казуси, а също и повече от 40 рецепти и решения. Той прави всичко възможно читателите да вникнат в научните постижения, да диагностицират чревните си проблеми, да ги премахнат и да поддържат здравето си в дългосрочен план.

Книги, подобни на "Суперчерва"

Пълно изцеление. Живот без зърнени храни

Пълно изцеление. Живот без зърнени храни

Уилям Дейвис

26.00 лв.
Алманах на диетите

Алманах на диетите

М. Ройзен, М. Оз

35.00 лв.
Лечение с метода Герсон
-10%

Лечение с метода Герсон

Шарлот Герсон, Беата Бишъп

30.60 лв.
Силата на студа

Силата на студа

Ниъл О'Mърку

23.50 лв.
30 съвета да бъдем здрави и активни
-5%

30 съвета да бъдем здрави и активни

Александър Сосновски

18.91 лв.

Други книги от Уилям Дейвис

Коментари за "Суперчерва"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах